Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

OFFICIEEL: Renger van der Zande laat de Acura NSX GT3 debuteren in Macau

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 oktober 2017 11:21 • Print artikel

Honda heeft bevestigd dat Renger van der Zande tijdens de FIA GT World Cup in Macau aan de start komt met de enige Honda NSX GT3. De Japanse bolide wordt ingezet via JAS Motorsport van Stefano Fini. Het betekent de eerste race van de bolide buiten Noord-Amerika en luidt de start in van de klantenverkoop, die begin volgend jaar start.

null

“Honda is net gestart met het wereldwijde verkoopprogramma van de NSX GT3 voor het seizoen 2018 en we zijn dankbaar dat de FIA en de organisatie ons groen licht heeft gegeven om de auto tijdens dit prestigieuze evenement in te zetten”, zegt de Italiaanse teambaas. “Ons doel is om met Renger van der Zande, een internationaal winnende sportscarkampioen met veel ervaring in GT3-machines, een mooie show neer te zetten. Onze hoop is dat de deelname met de NSX GT3 tijdens dit evenement een grote interesse creëert in het wereldwijde GT-racen.” Onze landgenoot werd tijdens het evenement in 2014 tweede en gaat zijn eerste kilometers met de Acura maken tijdens een test in Monza.

“Ik ben met de NSX GT3 dit jaar de baan op gegaan in het IMSA SportsCar Championship en heb gemerkt hoe gaaf hij is om naar te kijken", aldus Van der Zande. "Om in staat te zijn in de fabrikantenauto van Honda te rijden in Macau is een ongelofelijke kans voor mij. Macau is een perfecte plaats om een auto zoals deze te tonen, omdat het circuit alles heeft. Ik weet zeker dat we een mooie show voor Honda en de fans kunnen neerzetten.”

Honda gaat in totaal twaalf auto’s voor klanten beschikbaar stellen, waarvan er al twee naar een Japanse klant gaan, zo heeft de fabrikant laten weten.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS