Formule 1

Mercedes deelt plaagtstoot uit over volgende teamgenoot van Lewis Hamilton - en het is niet Esteban Ocon

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 maart 2019 09:03 • Print artikel

Mercedes heeft een plaagstoot uitgedeeld aan de supporters met betrekking tot een potentiŽle nieuwe teamgenoot voor Lewis Hamilton. De toekomst van Hamiltons huidige teamgenoot Valtteri Bottas is nog onduidelijk aangezien zijn contract afloopt aan het eind van het seizoen.

Daniel Ricciardo Renault


Daniel Ricciardo was afgelopen zomer in gesprek met Mercedes, maar in plaats daarvan koos hij voor Renault. De twee partijen hebben berichten op sociale media uitgewisseld die werden aangewakkerd door een kind dat Ricciardo 'Daniel Avocado' noemde.

Esteban Ocon is de derde en reservecoureur voor Mercedes nadat hij er niet in was geslaagd een stoeltje voor het huidige seizoen veilig te stellen. Maar de Mercedes-supporters zijn nu hoopvol gestemd dat Toto Wolff Ricciardo naar de regerend kampioenen kan brengen. "Misschien had je hem dan een aanbod moeten doen", tweette een fan. Terwijl een andere zei: "Avacado werkt aan zijn toekomst. Weer een ander schreef: "Geef hem dan nu al een stoeltje".

Ricciardo uitte zijn frustratie eerder dit jaar over het feit dat de gesprekken met Mercedes op niets waren uitgelopen. "Ik had het gevoel dat mijn belangstelling groter had kunnen zijn", zei hij. "Op een bepaalde manier had ik daar waarschijnlijk meer van verwacht, en op dat moment denk ik terecht. Vooral na de eerste zes races [van 2018]. Ik won twee van de zes races, dus het was Seb [Vettel], Lewis en ik die elk twee hadden gewonnen. In dat stadium kwam er niemand bij ons in de buurt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS