Formule 1

Flavio Briatore ziet de tekortkomingen van Ferari: "Ik zeg je dat Mercedes doorgaat met domineren!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 maart 2019 19:28 • Print artikel

Flavio Briatore ziet in 2019 Ferrari wederom geen wereldkampioen worden. Volgens de voormalig teambaas van Benetton komt de Scuderia opnieuw tekort. Dat Melbourne geen maatstaaf is voor de rest van het seizoen, doet er volgens de Italiaan niet toe. “Het wordt lastig voor hen”, legde Briatore aan Radio Capital uit. “Er is sinds vorig jaar niets veranderd. Ze hadden drie maanden in de winter om de auto’s voor te bereiden, maar Ferrari dichtte het gat naar Mercedes niet.”

Flavio Briatore


Volgens de flamboyante Italiaan zijn de Zilverenpijlen dan ook weer duidelijk de favoriet. “Met Mercedes dat zo sterk is, is de enige competitie die tussen Hamilton en Bottas”, voegde Briatore daar aan toe. “Om ze te verslaan moet Ferrari 89 tienden goedmaken. Ik zeg je dat Mercedes doorgaat met domineren. Ja, Australië is a-typisch, maar als je sterk bent, ben je overal sterk. Wanneer de excuses al na de eerste race komen, dan wordt het erg lastig.”

De Italiaan weet ook waar de tekortkomingen zitten. “Alles moet werken, maar wat we nu hebben is een bandenkampioenschap”, zei de voormalige teambaas. “Praten over banden, banden, banden, in plaats van over de gladiatoren die vechten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS