Formule 1

Daniel Ricciardo wil alleen maar vooruitkijken: "Bahrein zal al een stuk makkelijker worden"

Uitgegeven door Bart • 21 maart 2019 19:18

Daniel Ricciardo wil het liefst zo snel mogelijk vooruit kijken en de openingsrace in zijn Australië zo snel mogelijk vergeten. Een mindere kwalificatie, een afgebroken voorvleugel bij de start en een uitval zorgden voor een slechte opening voor zijn nieuwe werkgever Renault. Toch is de van Red Bull overgekomen coureur positief over de Renault-auto. "Deze auto hoort in de punten te rijden", zegt Ricciardo tegen Crash.net.

Daniel Ricciardo


"We hebben een auto om iedere race van dit eerste gedeelte van het jaar in de top 8 te rijden, daarna gaat het hopelijk nog beter", vervolgt Ricciardo. "Bahrein zal al een stuk makkelijker worden. Vergeleken met Australië is dat een soort vakantie. Daar is meer rust en hopelijk kan ik me dan beter voorbereiden", refereerde Ricciardo aan de mediagekte in eigen land.

"Ik ben gefrustreerd omdat iedereen zo veel van me verwacht, maar de realiteit was dat mijn race na vijf seconden over was. Of het nu pech was of niet, ik voelde dat mijn voorbereiding niet zo was zoals hij zou moeten zijn. Ik wilde iedereen een plezier doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS