Formule 1

Max Verstappen toont respect voor concurrent: "Hij presteert fenomenaal en heeft een goed team achter zich staan"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 november 2019 13:45 • Print artikel

Gestart vanaf de derde plek reed Red Bull Racing-coureur Max Verstappen op Circuit of the Americas een sterke race en beloonde zichzelf met het podium. Mercedes pakte met Valtteri Bottas en Lewis Hamilton een een-tweetje en de Brit stelde daarmee zijn alweer zesde wereldtitel veilig. In een race die doorlopend spannend bleef, finishte de top drie binnen vijf seconden van elkaar. “We hebben er het maximale uitgehaald, maar Mercedes was net iets sneller”, zei Max Verstappen na afloop van zijn alweer 100e Formule 1-race.

Max Verstappen USA

“Ik probeerde in de buurt te blijven, voor het geval er iets zou gebeuren. We hadden een erg goede race en ik heb me vermaakt. Ik kon de concurrentie voor me zien rijden en onze snelheid was goed.”

Er gloorde in de eindfase van de Grand Prix van Amerika nog even hoop. “Er hing een gele vlag aan het einde van het rechte stuk, dus daar kon ik geen DRS gebruiken. Anders hadden we misschien als tweede kunnen eindigen. Maar desondanks is het fijn om op het podium te staan.”

Verstappen had wel respect voor Lewis Hamilton, die zijn zesde wereldtitel in de wacht sleepte. “Dat is erg indrukwekkend. Hij presteert fenomenaal en heeft een goed team achter zich staan. Hopelijk kunnen wij volgend jaar het gevecht met hen aangaan.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS