Formule 1

Helmut Marko tolereert kritiek van oogappel Max Verstappen: "Voor een deel heeft Max gelijk"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 oktober 2019 04:03 • Print artikel

Helmut Marko heeft geen problemen met Max Verstappens recente uitspraken die uiting gaven aan zijn ontevredenheid. De adviseur van Red Bull Racing accepteert dat de Nederlander reden tot zorgen heeft.

Helmut Marko Max Verstappen F1


Verstappen is verbijsterd over de recente prestaties van Red Bull, met name een teleurstellende Grand Prix van Singapore, waarin hij en zijn team hadden verwacht te kunnen strijden om de overwinning, maar derde werd achter Ferrari en Mercedes.

In een recent interview met De Telegraaf maakte Verstappen duidelijk dat zijn achterstand ten opzichte van Lewis Hamilton en Charles Leclerc niet te wijten is aan zijn rijvaardigheid. "Ik heb het gevoel dat als ik in dezelfde auto zit, ik twee tienden van een seconde sneller kan gaan dan zij", zei hij. "Voor Singapore, dacht ik dat we konden strijden voor de wereldtitel volgend seizoen. Maar misschien niet meer."

Verstappens vader Jos deelt openlijk die zorgen. Dat geeft opnieuw aanleiding tot speculaties over de toekomst van de zevenvoudig Grand Prix-winnaar bij Red Bull. Die lijkt niet meer zo voor de hand liggend als voorheen.

Marko heeft er geen probleem mee dat zijn sterrijder zijn mening geeft. "Voor een deel heeft Max gelijk", zegt Marko tegen Auto Bild. "Hoewel hij twee keer in een race in de eerste bocht is uitgevallen, maar dat kan gebeuren. Wij bij Red Bull willen rijders met een eigen mening, die moeten ze ook kunnen uiten. Dat is geen probleem."

Tijdens de aanstaande Grand Prix van Japan zullen alle ogen gericht zijn op Verstappen en Red Bull, die voor het eerst met Honda als motorleverancier de Japanse Grand Prix gaan rijden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS