Formule 1

Helmut Marko probeert escalatie tussen Red Bull en Renault te voorkomen met verklaring

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 november 2017 17:10 • Print artikel

SAO PAULO - Naarmate de twist tussen Toro Rosso en Renault groter wordt, waarbij sommige media beweren dat de Franse fabrikant de levering van zijn motoren aan het team uit Faenza wil stopzetten voor de resterende wedstrijden van het seizoen, heeft Helmut Marko namens Red Bull een verklaring afgegeven.

Helmut Marko Red Bull Racing Grand Prix Brazilië


"In de afgelopen tien jaar, waarvan vele jaren succesvol, hebben we met onze huidige motorleverancier elke emotie doorstaan", zegt de Oostenrijker in de verklaring. "Zoals gebruikelijk aan het eind van een lang seizoen lopen de emoties hoog op, maar het is een gewaardeerde relatie en dat zal zo blijven. Er is nooit enige twijfel geweest dat we niet eerlijk en rechtvaardig zijn behandeld door onze motorleveranciers. En dat geldt vandaag de dag nog steeds."

Woedend over de bewering van Renault dat de huidige problemen auto-gerelateerd zijn, verwierp de baas van Toro Rosso Franz Tost die claim in zijn eigen verklaring die vóór de oefensessie van vanochtend werd uitgegeven. Ook hintte hij erop dat de strijd om de zesde plaats in het constructeurskampioenschap de Franse fabrikant zou kunnen beïnvloeden, een bewering die kwaad bloed zette bij Renault.

Met Tost die weigerde zijn uitspraak terug te nemen, lijkt het erop dat Marko zich gedwongen voelde de advocaat van de duivel te spelen, wat ongebruikelijk is gezien het gebruikelijke gebrek aan diplomatie van de Oostenrijker.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS