Formule 1

Helmut Marko weet al wie de nieuwe motorpartner van Max Verstappen is in 2019

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 9 november 2017 19:08 • Print artikel

Renault, Honda of een ander merk? De vraag bij Red Bull Racing over welke krachtbron de renstal gaat gebruiken in Formule 1 seizoen 2019 is waarschijnlijk intern al beantwoord. Het team uit Milton Keynes heeft in 2018 nog de Renault-motoren onder het bodywork, daarna zou er een nieuwe fabrikant kunnen komen. De wissel van motorenleverancier bij Scuderia Toro Rosso, het satellietteam van Red Bull, is geen garantie voor dezelfde actie binnen het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo.

Formule 1 2017 Max Verstappen


Adviseur van Red Bull, Helmut Marko antwoordde op een vraag van Sky.de of Red Bull al een plan voor het A-team voor seizoen 2019 klaar heeft liggen. "Voor ons is het al redelijk helder, wat we gaan doen." Er werden geen verdere uitspraken gedaan over het thema motoren.

Ferrari en Mercedes hebben in het recente verleden een deal om aan Red Bull te leveren afgeslagen. Hierdoor blijven op dit moment alleen nog Renault en Honda over onder de huidige F1-leveranciers die zich als partner kunnen opwerpen. Met de invoering van een nieuw motorenreglement in 2021 kunnen andere merken aantreden, waaronder Aston Martin om een krachtbron aan klanten te leveren. Het Britse Aston Martin is inmiddels al partner van Red Bull.Het kan de 10e gebeuren! Nog maar één dag voor de volgende trekking van de Staatsloterij. Vergeet hem niet weer en pak je kans. Kijk HIER eens vrijblijvend voor meer informatie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS