Formule 1

Nico Hülkenberg bagatelliseert uitspraken technische baas: "Geen geheel nieuwe Renault voor 2018"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 november 2017 08:28 • Print artikel

SAO PAULO - Nico Hülkenberg heeft gebagatelliseerd dat Renault in 2018 een gloednieuwe auto zal laten rijden en zegt dat het in plaats daarvan een verder ontwikkeling zal zijn van de RS17 van dit jaar. Eerder deze week sprak Nick Chester, de technisch directeur van het team, over een 'volledig nieuwe auto' voor het kampioenschap van volgend jaar.

Nico Hülkenberg Renault Grand Prix Brazilië


"Het is een volledig nieuwe auto ondanks een relatief laag aantal wijzigingen in de regelgeving", zei hij. "We hebben veel geleerd over het aerodynamische pakket en de balans van de auto die we hebben gebouwd is in 2017, dus de auto moet een grote stap voorwaarts betekenen."

Hülkenberg zegt echter dat het voor zover hij weet geen volledig nieuwe auto is, maar een evolutie van de machine van dit jaar. "Ik denk niet dat we een compleet nieuwe auto plannen", zei hij tegenover de Formule 1-website. "Aangezien de regels consistent blijven, is het meer een evolutie. Dus geen nieuw concept, maar voortbouwen op wat we hebben, min de problemen waarmee we dit jaar te maken hebben gehad. Hopelijk! Het doel is om de kloof naar de topteams aanzienlijk te verkleinen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS