Formule 1

Hamilton uit zijn kritiek op de nieuwe regels van volgend seizoen: “De auto lijkt wel een bus volgend jaar"

Uitgegeven door Jessica Ratering • 14 november 2017 08:37 • Print artikel

Dit seizoen hebben coureurs de beschikking over vier “vrije” motoren voordat ze grid penalty’s moeten incasseren. In 2018 wordt dat een motor minder om kosten te drukken. Wereldkampioen Lewis Hamilton spreekt zijn ongenoegen uit over deze regel. De coureur geeft aan dat het verminderen van het aantal motoren dat gebruikt mag worden ervoor zorgt dat het voor coureurs onmogelijk is om elke race op z’n max te rijden en te pushen.

Lewis Hamilton Formule 1

“Ik vind het geen goed idee om over te gaan op drie motoren. Dat slaat nergens op! Het racen is wat we missen in de Formule 1”, zei Hamilton tegen de BBC.

Tevens zegt de Britse wereldkampioen dat de noodzaak om de motoren te managen om de levensduur te behouden, gecombineerd met het gewicht van de auto – die zwaarder wordt, omdat de halo wordt geïntroduceerd – het racen onaantrekkelijker maakt. “De auto lijkt wel een bus volgend jaar, het wordt zo zwaar, alsof het Nascar is. Ik weet dat negatief klinkt, maar als racer willen we een snelle en wendbare auto, waarmee we altijd en elke ronde kunnen aanvallen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS