Formule 1

Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Nyck de Vries maken zich op voor test Sebring

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 februari 2019 06:13 • Print artikel

In totaal starten 29 van de 34 autoís van het FIA World Endurance Championship in de officiŽle test op Sebring in de aanloop naar de 1.000 Mijl van Sebring. De test vindt een weekend eerder plaats dan de wedstrijd. Door de organisatie van het FIA WEC is de lijst met inschrijvingen voor de test vrijgegeven.


Op de lijst staan alle autoís, behalve de autoís van Dragon Speed, Jackie Chan DC Racing en de GTE-Pro Corvette C7.R. Dat betekent dat zowel Renger van der Zande als Ho-Pin Tung niet aanwezig zijn.

Overigens kwamen Dragon Speed en Jackie Chan DC Racing al eerder in actie tijdens een test op het Amerikaanse circuit. Dit was een privť-test waar ook de Ford GTís van Chip Ganassi Racing en de Toyota TS050 Hybrids aanwezig waren. Het team van ByKolles is eveneens niet aanwezig, maar de renstal maakte eerder al bekend dat zij ook niet bij de wedstrijd aanwezig zijn. Dit vanwege een wissel naar een andere motorfabrikant.

Racing Team Nederland met Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Nyck de Vries zijn wel aanwezig, net als Nicky Catsburg met de BMW. Waarbij het merk uit Bayern naast de reguliere coureurs ook John Edwards inzet. De verwachting is niet dat de Amerikaan de race gaat rijden.

Entry-list testdagen Sebring
MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS