Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota gaat drie dagen testen op de 'hobbels' van Sebring: "We rijden ook 's nachts"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 februari 2019 09:05 • Print artikel

Toyota gaat deze week tijdens een test met haar Toyota TS050 Hybrid een eerste ervaring op Sebring opdoen. Het FIA World Endurance Championship gaat op 15 maart op het Amerikaanse circuit de 1.000 mijl van Sebring rijden. Om goed voorbereid te zijn met haar LMP1-bolide wordt een driedaagse test gereden. Alle zes coureurs, waaronder Fernando Alonso, zullen aanwezig zijn, waarbij ook ’s nachts gereden gaat worden. De Japanners hebben het circuit afgehuurd, voordat de officiële test daar gaat plaatsvinden.

Toyota TS050 Hybrid Le Mans testdag

“Het is geen absoluut moeten, omdat we veel model-gebaseerde ontwikkeling gedaan hebben en onze conclusie is dat de hobbeligheid van Portimao van hetzelfde niveau is als Sebring”, reageerde teambaas Pascal Vasselon tegenover het Engelse Autosport. “We hebben het veelvuldig overwogen, maar uiteindelijk is het gelukt om het in het budget in te passen.”

De Sebring-test staat ook open voor andere teams, waarbij de Ford GT’s van Ganassi, de LMP1 en LMP2 van DragonSpeed en de LMP2’s van Jackie Chan DC Racing aanwezig zijn. Overigens is DragonSpeed vanwege haar IndyCar debuut niet bij de officiële testdag aanwezig.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS