Formule 1

Dreiging voor Red Bull? Koopt vader Lance Stroll voor 230 miljoen euro aandelen bij Aston Martin

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 januari 2020 19:03 • Print artikel

Lawrence Stroll, de eigenaar van Racing Point en vader van F1-coureur Lance Stroll staat op het punt om een aandeel te verkrijgen in Aston Martin. De Canadees gaat volgens geruchten van Bloomberg een bedrag van 230 miljoen euro investeren in de Britse autofabrikant. Tot op heden heeft Aston Martin niet in willen gaan op uitspraken over een eventuele deal met Stroll.

Logo Aston Martin Racing

“We blijven in gesprek met potentiële strategische investeerders in relatie tot het opbouwen van een langere termijn relatie, waarbij wel of geen investering in het eigen vermogen bij betrokken is”, reageerde de fabrikant van luxe sportwagens eerder. Andere geruchten die gaan is dat het bedrijf een afzonderlijk onderdeel van de Geely Group wordt. De Chinese tycoon Li Shufu, die al Volvo en Lotus in zijn bezit heeft en een minderheidsbelang in Daimler AMG, zou een extra investering doen.

Een eventuele komst van Stroll bij Aston Martin kan een gevaar zijn voor Red Bull Racing. Het team van de energiedrankenfabrikant heeft de autofabrikant op dit moment als titelsponsor vastgelegd. De Canadees zou het Britse bedrijf graag binnenbrengen bij Racing Point.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS