Formule 1

Waar rook is, is vuur: Aston Martin bevestigt gesprekken met investeerders! Exit bij Red Bull Racing?

Uitgegeven door Peter Vader • 16 december 2019 11:00 • Print artikel

Aston Martin heeft bevestigd dat het "verschillende financieringsopties" overweegt. De titelsponsor van het Red Bull Racing team waar Max Verstappen racet, is in gesprek is met potentiŽle investeerders. Het bericht komt nadat aandelen van de premium-autofabrikant eerder deze maand zijn gestegen na berichten dat miljardair Lawrence Stroll een bod voorbereidde om een groot belang te kopen. De beursgenoteerde onderneming, met hoofdkantoor in Warwickshire, voegde eraan toe dat de "vroege discussies" al dan niet investeringen in aandelen kunnen omvatten.

Aston Martin Racing logo

Lawrence Stroll klaar voor vervolgstap
Volgens rapporten is Lawrence Stroll klaar om een vervolgstap met de fabrikant te zetten, na het leiden van een buy-out van het Force India F1-team, nu Racing Point genaamd, in augustus 2018. Lawrence Stroll, de vader van F1-coureur Lance, heeft zich eerder gemanifesteerd met het verder uitbouwen van merken als Pierre Cardin, Ralph Lauren en Tommy Hilfiger. De aandelenkoers van Aston Martin steeg op donderdag 5 december tot bijna £ 6 per aandeel. De officiŽle verklaring meldde: "Aston Martin Lagonda neemt nota van recente speculaties in de pers. De onderneming bevestigt dat het zijn financieringsbehoeften en verschillende financieringsopties herziet. We zijn, weliswaar nog in een vroeg stadium, in gesprek met potentiŽle strategische investeerders met betrekking tot het opbouwen van relaties op langere termijn, die al dan niet een investering in aandelen omvatten. Een verdere aankondiging zal worden gedaan als en wanneer nodig", aldus Aston Martin in een bericht van insidermedia.

British Racing Green weer in F1?
De aandelenkoers van Aston Martin daalde gestaag nadat deze vorig jaar op de Londense aandelenmarkt verscheen. Het bedrijf boekte in de eerste zes maanden van 2019 een verlies van £ 80 miljoen. Wat een Racing Point-Aston Martin deal zou betekenen voor hen, F1 - en Red Bull. Aston Martin werd begin dit seizoen de titelsponsor van Red Bull. Als Stroll het bedrijf echter overneemt, wordt van hem verwacht dat hij het Formule 1-team dat hij vorig jaar heeft gekocht, omzet in een Aston Martin-inschrijving. Aston Martin flirtte kort met het toetreden tot de Formule 1 als motorfabrikant toen de F1-organisatie overwoog om het motorformat voor 2021 te vereenvoudigen.

Aston Martin GT3 Le Mans 2018 RX foto Peter Vader

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS