Formule 1

Miljardair wil een topteam maken van Force India: "Op lange termijn..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 januari 2019 15:22 • Print artikel

Lawrence Stroll heeft grote ambities voor het Formule 1-team van Force India. De Canadese miljardair kocht het team afgelopen zomer en redde het daarmee van een faillissement. Volgend jaar gaat zijn zoon Lance Stroll samen met Sergio Perez rijden bij het team uit Silverstone.

Lawrence Stroll sr and Lance Stroll jr

De afgelopen jaren was het team al één van de besten, achter Mercedes, Ferrari en Red Bull. Dit, ondanks dat men over beperkte financiële middelen beschikte in vergelijking met haar directe rivalen. Stroll wil het gat met de grote drie verder verkleinen, nog voor de introductie van de nieuwe regels in 2021.

“Op korte termijn willen we blijven vechten waar we nu staan”, zei de Canadees tegen de officiële website van de Formule 1. “Op middellange termijn willen we vechten voor de derde plek, in plaats van de vierde. Op lange termijn, wanneer alle regels veranderen, zijn we hopelijk één van de beste teams in de paddock.”

Voormalig eigenaar Vijay Mallya stuurde zijn team altijd op afstand aan, Stroll wil het runnen van zijn team heel anders gaan aanpakken. “Ik ga erg betrokken zijn. Doel nummer 1 is: ‘Niets is hier kapot, dus hoef je het ook niet te maken’. Er is al groot leiderschap en management in het team”, aldus de miljardair. “Ze doen dit al zo lang en doen een fantastische job. Het gaat erom, om ze te ondersteunen. Doel nummer 2 gaat zijn om de financiële stabiliteit op zijn plaats te krijgen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS