Formule 1

Christian Horner haalt uit: "Het is fout om de Formule 1 op die manier te gijzelen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 maart 2018 20:05 • Print artikel

Christian Horner, Red Bull Racing-teambaas van Max Verstappen en Daniel Ricciardo, vindt het fout dat Ferrari de Formule 1 gijzelt met haar gedrag omtrent de nieuwe regels. De Red Bull-manager wil de regels volledig aan de FIA en FOM overlaten en niet door de teams.

Christian Horner

"Ik denk dat het niet respectvol is naar Ross Brawn, een van de meest succesvolle F1-engineers in de historie", zegt Horner tegen het Spaanse El Confidencial. "Ik denk dat Liberty Media de business goed begrijpt en het is aan hen om te beslissen wat het beste is."

Ferrari en Mercedes hebben boos gereageerd op de plannen na 2020 van de Amerikaanse eigenaar van de Formule 1, waarin een nieuw type motor en budgetplafond in is opgenomen. "Het is misschien slecht voor ons, Ferrari of Mercedes, maar het is Liberty die moet beslissen hoe ze de Formule 1 willen hebben", zegt de Red Bull-teambaas. "Het is niet te voorkomen dat er twee slagvelden komen. De FOM en de FIA gaan de regels maken en dan is het aan de teams om te beslissen of ze daar wel of niet onderdeel van willen zijn."

De Brit wil dan ook de regels bij de makers laten liggen. "We gaan er geen invloed op hebben", zegt Horner. "Dit wereldkampioenschap wordt gemanaged door de FIA en FOM en het is hun werk om te weten wat ze willen. Natuurlijk wil iedereen dat Ferrari doorgaat en het is fantastisch om tegen zo'n iconisch team te vechten. Maar het is fout om de F1 op die manier te gijzelen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS