Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Spork Racing opnieuw met twee Supercopa’s in de Supercar Challenge

Uitgegeven door Maurice Hoogers • 4 april 2013 12:37 • Print artikel

Na een drukke winter van voorbereidingen kon het Spork Racing Team afgelopen zondag eindelijk haar bolides loslaten. Beide Spaanse krachtbronnen waren te vinden op het vroegere F1-circuit van Zandvoort voor enkele testsessies naar aanloop van het Supercar Challenge-kampioenschap 2013. De piloten popelden om de nieuwe ontwikkelingen aan te voelen en blikken alvast met genoegen terug op de roll-out van 2013. Naast Jimmy Adriaenssens en David Nye vormen ook Jonas de Kimpe en Vincent van Paemel komend jaar weer een duo bij Sport Racing.


"Voor het seizoen 2013 kozen we bewust opnieuw voor de Supercar Challenge omdat 2012 een succesvol debuut was voor ons. We genoten veel mediabelangstelling, ervaarden een hoog niveau van sportiviteit en ook de verscheidenheid aan circuits sprak ons enorm aan. Het team heeft haar motivatie weerom omgezet in prachtig werk en de wagen heeft een nieuwe livery gekregen", aldus Jimmy Adriaenssens.

"Uiteraard blijven we de Spork-kleuren rood en wit behouden, maar pasten we de accenten aan. Op gebied van bemanning zal ik af en toe alleen aan het werk te zien zijn tijdens de wedstrijdweekends. Mijn Engelse collega David Nye moet voor vijf van de acht meetings verstek geven omdat hij uitkomt in het alombekende Engelse BTCC-kampioenschap! Hij zal daar de strijd in de S2000-klasse aangaan met een Ford Focus en helaas overlappen de BTCC-data regelmatig met de Supercar Challenge. Desalniettemin gaan we net als afgelopen jaar ons uiterste best doen en trachten de eer der Belgen nog beter te verdedigen in dit Europese kampioenschap!" legt Jimmy Adriaenssens verder uit.Binnen een drietal weken gaat de voet officieel op het gas in Zolder. 19, 20 en 21 april is het SRO GT Sprint in Zolder waar de Supercar Challenge haar eerste twee manches van 2013 zal afwerken. Het Spork Racing Team popelt alvast om een sterke indruk te maken op deze Limburgse omloop!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS