Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Priscilla Speelman met blaren op de handen naar sprankelende podiumplaats: "Superfijne auto"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 april 2016 07:47 • Print artikel

ZOLDER - Vooraf gaf Priscilla Speelman al zonder omhaal te kennen dat ze bij haar nieuwe team Van der Kooi Racing voor een hoge klassering kon gaan in de Super Sport-klasse van de Supercar Challenge. Zondag bewees ze op het circuit van Zolder dat die ambitie geen grootspraak is. De 28-jarige inwoonster van Roosendaal werd samen met teamgenoot Jan van der Kooij in de Lotus Exige tweede in haar klasse met een marginaal verschil van 0.1 seconde op de winnaar.

Podium Priscilla Speelman en Jan van der Kooij

Vorig seizoen stond ze niet één keer op het podium. Dit seizoen lukte het haar al tijdens de Vorig seizoen stond ze niet op het podium. Dit seizoen lukte het haar al tijdens de eerste ronde van de Supercar Challenge van 2016. “Dat is altijd mooi natuurlijk”, zei Priscilla. “Het geeft een fijn gevoel. Zeker ook omdat we maar 0.1 seconde achter de winnaar zijn gefinisht. Het was wel even spannend.”

Priscilla moest daarbij vanaf de kant toekijken omdat haar teamgenoot Jan van der Kooij tijdens de tweede stint achter het stuur zat. Daarvoor had Priscilla de auto voor de rijderswissel naar binnen gebracht op de vierde plaats. Van der Kooij was uitermate goed te spreken over zijn nieuwe teamgenoot. “Priscilla rijdt voor een nieuw team in een nieuwe auto en we hebben maar één dag getest. Dan is dit resultaat boven verwachting”, zei hij. “Ze had een goede start, reed goede ronden met stabiele rondetijden.”

Priscilla zelf noemde de Lotus Exige een ‘heel fijne auto om in te rijden’. “Omdat-ie licht is”, legde ze uit. “Het is net een grote kart waar je in stapt.” Normaal is ze voor het schakelen gewend aan flippers. Dat ze nu weer met een versnellingspook moest werken, was leuk maar ook heel intensief, getuige de blaren op haar rechterhand. “Dat kwam ook door de testdag van donderdag”, zei Priscilla. “Ik had daarna mijn handen ingetapet, maar kreeg er zaterdag toch weer last van en ben toen naar de EHBO gegaan. Daar hebben ze de blaren behandeld en daarna heb ik er geen last meer van gehad.”

Priscilla Speelman

Speelman kan terugkijken op een goed weekeinde waarin zij en haar teamgenoot goede zaken deden voor het kampioenschap. Van der Kooij: “We hebben meteen veel puntjes gesprokkeld. Dat biedt perspectief voor de komende race.”

Die wordt gehouden op het circuit van Oschersleben. Een piste waaraan Speelman goede herinneringen bewaart. De sympathieke Brabantse won op het Duitse circuit vorig jaar de 24 uur van Oschersleben. Jan van der Kooij verwacht dan ook veel van de races daar. “We kennen de baan allebei, en Priscilla weer een stuk beter dan ik. We kennen de auto nu allebei, dus het komt wel goed daar, denk ik.” Priscilla deelde het optimisme: “Ik heb een goed gevoel bij het team én de auto.”

Priscilla Speelman wordt in haar raceactiviteiten ondersteund door DCB Energy, MSS Transport, Deba, Logistic Force, Deko Sign, De Kort Trailer Service en ATL.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS