Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Motorproblemen voorkomen mooie klassering Priscilla Speelman in de Supercar Challenge

Uitgegeven door Dirk Kempen • 17 juni 2016 08:25 • Print artikel

Voormalig superkart kampioene Priscilla Speelman rijdt sinds enkele jaren in de Supercar Challenge. Na haar kampioenschap in de Sport klasse in 2012 is ze hogerop gegaan. Dit jaar rijdt de snelle jongedame in een Lotus Exige in de Supersport klasse, samen met Jan van der Kooi.

Priscilla Speelman Lotus

"Dankzij mijn kampioenschap in de superkarts, ging de overstap naar de Supercar Challenge erg makkelijk," sprak Speelman tegenover Racexpress.nl. "Ik had een afspraak met John van der Voort om na mijn kampioenschap met hem te gaan rijden in de Sport klasse." Het duo won in 2012 maar liefst acht van de veertien races en had een ruime marge op de nummer twee in het kampioenschap. Na een korte stint in het Praga talentenprogramma keerde de 27-jarige coureur terug in een SEAT in 2015. Voor 2016 sloot Speelman een overeenkomst met Jan van der Kooi om het gehele seizoen in de Supersport klasse te rijden in een Lotus Exige.

Priscilla Speelman en Jan van der Kooi Lotus

Op het circuit van Spa-Francorchamps verliep het weekeinde voor Speelman en Van der Kooi niet vlekkeloos. Hoewel het duo als achtste in haar klasse de eerste race wist te finishen was Speelman niet geheel tevreden. "We hebben al heel het weekeinde problemen met de supercharger," verklaarde de coureur uit het Brabantse Roosendaal. De Exige is voor het grootste deel gebaseerd op de straatversie. "Via een klant van Jan (van der Kooi) hebben we een supercharger van een 'gewone' Exige af kunnen halen." Van der Kooi startte de tweede race hoopvol. Helaas voor het team was de aangerichte schade te groot en hielden de motorproblemen aan.

Speelman en Van der Kooi keren op 2 en 3 juli terug op het circuit. Tijdens de Syntix Superprix op Circuit Zolder zal de Supersport klasse zoals gebruikelijk twee races rijden. Dan hopen Priscilla en Jan op revanche. "Soms zit het wat tegen in de raacerij, dat weet na al die jaren karting en autosport. Ik kijk nu al weer uit naar de volgende race. Daar gaan we weer kijken of we een podium kunnen halen zoals eerder dit jaar."

Priscilla Speelman wordt in haar raceactiviteiten ondersteund door DCB Energy, MSS Transport, Deba, Logistic Force, Deko Sign, De Kort Trailer Service en ATL.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS