Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Maik Barten met VGL Racing terug in Supercar Challenge op Spa-Francorchamps

Uitgegeven door Dirk Kempen • 10 juni 2016 12:28 • Print artikel

Vorige maand maakte de 25-jarige Maik Barten succesvol zijn debuut in de NASCAR Whelen Euro Series. Op de snelle oval van Raceway Venray behaalde hij een podium plaats in de Rookie cup. Nu is het na een jaar afwezigheid tijd voor zijn comeback in de Supercar Challenge.


Met VGL Racing, het team waarmee hij samen met Ronald Thienpont, Bert van Gansen, Frederic Sels en Geert de Clerq de 24 Hours of Zolder in 2015 wist te winnen in de GT4 klasse, maakt Maik Barten komend weekeinde zijn comeback. Op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps rijdt de coureur uit Geldrop in de Supercar Challenge. Samen met Danny Wagtmans hopen zij een goed debuut neer zetten voor het Belgische team.

Hun strijdwapen is de in Nederland gebouwde Saker Sportscar. In 2015 reed Maik al eens in de auto met Herbert Boender. In de Supercar Challenge Supersport klasse misten zij op een haar na het podium tijdens de Gamma Racingdays. "Echter dit weekend gaan wij vooral op uitrijden gezien onze Saker zondag middag ook aan de start zal staan van het BELCAR kampioenschap, Maar ik ben verheugd om voor VGL Racing aan de start te staan in hun eerste Supercar Challenge race”, verklaarde een gemotiveerde Maik Barten.

Vandaag vinden de eerste testsessies plaats, zaterdagochtend staat de kwalificatie op het programma waarna de eerste race van 60 minuten om 16:30 uur van start gaat. Zondag gaan om 13:25 uur de lichten op groen voor de afsluitende Supercar Challenge race van 90 min. De toegang is gratis komend weekend en tevens zijn er diverse andere spectaculaire races series actief op Spa-Francorshamps.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS