Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Leerzaam weekeinde voor Mercedes-Benz SLS AMG in Winter Endurance Kampioenschap

Uitgegeven door Dirk Kempen • 14 maart 2017 19:23 • Print artikel

Op Circuit Park Zandvoort maakte SLS AMG Racing Team haar debuut. Daan Meijer en Danny van Dongen raceten in het Winter Endurance Kampioenschap, een voorbereiding op de GT & Prototype Challenge. Hoewel de race niet vlekkeloos verliep was het een erg leerzaam weekeinde voor het debuterende team.


"Een droomauto," sprak teambaas/coureur Daan Meijer tegenover Racexpress.nl. "Ik heb veel in Porsches gereden in de Supercar Challenge, maar toen de SLS AMG uit kwam in 2011 was ik er helemaal gek van." De Mercedes-Benz SLS AMG GT3 is in 2015 door het Duitse merk vervangen door de Mercedes-AMG GT3. De auto van Meijer is dan ook een tweedehands. "De auto komt uit 2013, hij is in het verleden ingezet door Ram Racing en via Bob Herber is die bij mij gekomen." Ram Racing racete de auto in diverse GT3 raceklassen zoals de 24H Series en British GT. De kosten om de auto te kunnen blijven racen vallen, toch nog toe, mee. "De aanschafprijs was best pittig, maar tot nu toe vallen de running costs mee," vervolgde de ondernemer uit Nieuw-Vennep. "Tweede hands onderdelen zijn overal te vinden, dat maakt het voor ons betaalbaarder."


Co-piloot Danny van Dongen bezorgde het team de pole position bij de Final 4. Voor de 33-jarige Nederlander was een GT3 auto een bekend gezicht. Van Dongen reed in 2011 in het ADAC GT Masters kampioenschap met een Audi R8. "Toen reed ik tegen de SLS AMG, nu rijd ik er mee." De ervaren Van Dongen hoeft zijn rijstijl weinig aan te passen. "Het is natuurlijk wat anders dan een Praga of LMP3 auto, maar ook deze auto heeft veel downforce."

Daan Meijer startte de race op regenbanden. "De start met deze auto is altijd een beetje lastig. "In de eerste versnelling corrigeerde de traction controle te veel, deze heb ik uitgezet en in de tweede en derde versnelling kwam ik goed weg." De auto verloor twee plaatsen, twee Porsches waren naar de leidende posities gegaan. "De twee Porsches kwam ik snel voorbij, maar Cor Euser kon ik niet achter me houden," vervolgde Meijer. "Cor is erg fanatiek en ik heb 'maar' 600pk, de auto van Cor heeft 700pk."


De race verliep voorspoedig voor het team dat constant in de top vijf te vinden was. In het laatste half uur sloeg de pechduivel toe. "Een probleem met de ophanging," gaf Van Dongen aan. "Ik denk dat we de laatste update hiervoor nog moeten krijgen, dan is dit verholpen."

Met huiswerk voor de volgende race sluit het team het weekeinde af. De volgende keer komt het team in actie tijdens de Jumbo Racedagen van 19 tot en met 21 mei op Circuit Park Zandvoort. De SLS AMG is dan te bewonderen in de GT & Prototype Challenge, onderdeel van de Supercar Challenge.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS