Autosport NL • Dutch GT4

Prins PC van Oranje; de asfaltridder

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 oktober 2013 22:31 • Print artikel

Pieter-Christiaan van Oranje heeft zaterdag zijn eerste zege in de European GT4 Trophy behaald. De coureur van Racing Team Holland wist op Circuit Park Zandvoort flink te profiteren van het stilvallen van de Nissan 370Z van Wolfgang Reip en slaagde er in om tot en met het vallen van de vlag zijn vrije uitzicht te behouden. Na 14 ronden stuurde ‘P.C.’ geëmotioneerd de Ekris-BMW M3 als eerste over de finish. “Ik moet dit weekeinde zonder Bernhard de familie-eer hoog houden en dat is me gelukt. Geweldig!”


Komend vanaf de derde startpositie, schoot Van Oranje goed uit de startblokken en dook als derde de beroemde Tarzanbocht in. Van Oranje wist zijn teamgenoot André de Vries te passeren, waarna hij in de elfde ronde de koppositie kon overnemen van Wolfgang Reip (Nissan 370Z). Van Oranje slaagde er vervolgens in om de concurrentie in de slotfase van het lijf te houden.

“Wat een super race!”, zei Van Oranje na afloop. “Het was geweldig geweest als Bernhard het kampioenschap bij de AM’s had kunnen binnenhalen, want hij stond er goed voor. Maar hij kan er helaas niet bij zijn, dus ik had vandaag eigenlijk maar een opdracht en dat was winnen. Dat alles op z’n plek viel is geweldig. Al vanaf de start kon ik het tempo van de mannen voor me goed volgen, maar ik wilde niet direct de aanval openen, want dan zou ik mijn banden te snel oproken. Dat heeft uiteindelijk geloond”, concludeerde ‘P.C.’ tevreden.

Zondagochtend komen om 09:45 uur Ricardo van der Ende en Jan Joris Verheul in actie tijdens hun sprintrace van 25 minuten. Om 15:05 uur volgt de hoofdrace, waarin alle coureurs van Racing Team Holland hun opwachting maken. Na afloop zal Ricardo van der Ende uitgeroepen worden tot de nieuwe Europese GT4-kampioen, nadat hij zaterdag door zijn pole-positie definitief niet meer in het kampioenschap te achterhalen is!

UITSLAG FORMIDO FINALERACES 2013
Race 1 GT4 European Trophy:
1. Pieter-Christiaan van Oranje, BMW M3 GT4, 14 ronden in 25:59,827 minuten,
2. André de Vries, BMW M3 GT4, op 2,247 seconden, 3. Fábio Mota, Aston Martin Vantage, op 33,059,
4. Fabian Lauda, Lotus Evora GT4, op 33,164 en
5. Frans Verschuur, Nissan 370Z, op 33,570

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS