Autosport NL • Dutch GT4

Alleskunner Jeroen Bleekemolen zegeviert in Zandvoort

Uitgegeven door Jordy Stuivenberg • 25 april 2011 10:31

ZANDVOORT - Geef Jeroen Bleekemolen een auto en hij rijdt er hard mee. Op het Circuit Park Zandvoort heeft hij de tweede GT4-race op zijn naam geschreven. Gisteren testte hij nog met de Le Mans-bolide van Rebellion Racing, vandaag stapte hij in de Corvette C6. De Amerikaan lag ook vandaag prima op het circuit, getuige de sterke race van Bleekemolen.

GT4

Bleekemolen veroverde eerder dit weekeinde al de pole position en hield ook na de start de leiding in handen. Ricardo van der Ende stormde vanaf P4 door naar de tweede plek, gevolgd door Dennis Retera en Stefano D’Aste.

Phil Bastiaans kwam als vijfde aan bij de Tarzanbocht na een dramatische start. De Dutch GT4-kampioen revancheerde zich echter snel door nog voor het volbrengen van de eerste raceronde voorbij te gaan aan Retera. De Aston Martin-rijder zag ook Simon Knap langszij komen.

Lang kon Bastiaans niet genieten van zijn gewonnen plek. Al in de tweede ronde klapte hij met de Porsche vol in de banden in de Hugenholtzbocht. Behalve een flink pak schade zorgde dat ook voor de eerste safetycarsituatie.

GT4

Een ronde later werd de race alweer hervat. Bleekemolen was scherp en sloeg meteen een gaatje. Retera was dat niet helemaal en werd in de Tarzan buitenom ingehaald door James Appleby. De Brit zat even later op de bumper van Knap, die de aansluiting met het leidende trio, Bleekemolen, Van der Ende en D’Aste, verloor.

Bleekemolen trok zich niets aan van de rijders achter zich en liep langzaam weg. Vooral omdat D’Aste de druk flink opvoerde bij Van der Ende. Even dreigde een safety car het veld weer bij elkaar te brengen. Met nog vier minuten op de klok eindigde het gevecht tussen twee Ginetta-rijders in de grindbak van de Tarzanbocht. Het bleef echter bij een gele vlag, dus de strijd om de kop kon ook de laatste minuten doorgaan.

Die laatste minuten zorgden echter niet meer voor veranderingen in de kopgroep. Bleekemolen hengelde de overwinning binnen en eindigde voor Ricardo van der Ende en Stefano D’Aste. Simon Knap kwam op ongeveer tien seconden eenzaam als vierde over de streep. James Appleby werd vijfde.

GT4

Achter Appleby ontstond in de slotfase een spannende strijd. Mike Verschuur was niet te stoppen in de Camaro. Opnieuw leken er problemen te zijn met het differentieel, want de Amerikaanse krachtpatser rookte volop. Snel klom Verschuur op. Even hield P.C. van Oranje hem op, maar na een fraaie inhaalactie zette hij de BMW simpel opzij.

Daarmee was de honger van Verschuur nog niet gestild. In de voorlaatste ronde haakte hij aan bij Retera. Hij was duidelijk sneller en leek in de Tarzanbocht een inhaalactie te kunnen plaatsen. Door een gele vlag ging dat plan echter niet door. Mathijs Harkema zag dat en voegde zich bij het vechtende duo. In de laatste raceronde ging hij Verschuur zelfs voorbij. Toen de Porsche en de Camaro zij aan zij het rechte stuk op denderen bleek echter nogmaals hoe krachtig de Camaro is. Op snelheid pakte Verschuur daarom de zevende plek. Harkema, P.C. van Oranje en Steven Brady maakten de top tien compleet.

Uitslagen:
Benelux GT4 - Race 2 Zandvoort
Algemeen

1. Jeroen Bleekemolen
2. Ricardo van der Ende
3. Stefano D'Aste
4. Simon Knap
5. James Appleby
6. Dennis Retera
7. Mike Verschuur
8. Mathijs Harkema
9. P.C. van Oranje
10. Steven Brady

Dutch GT4
1. Jeroen Bleekemolen
2. Ricardo van der Ende
3. Simon Knap
4. Dennis Retera
5. Mike Verschuur

Europees GT4
1. Jeroen Bleekemolen
2. Ricardo van der Ende
3. Stefano D'Aste
4. James Appleby
5. Dennis Retera

Legend Cup
1. P.C. van Oranje
2. Rob Kamphues
3. Luc Braams

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS