DTM

Weersverwachting voor het DTM-raceweekeinde op het TT-Circuit van Assen

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 19 juli 2019 12:27 • Print artikel

Dit weekeinde is er weer volop actie op het TT-Circuit van Assen. Deze keer staat het geheel in het teken van de autosport. DTM, Formule W, Porsche Carrera cup, Boss GP en de Lotuscup. Het is allemaal te bewonderen op de baan. Maar ook belangrijk om te weten voor de raceliefhebbers. Wat doet het weer aankomend weekeind.

Franco Morbidelli en Bruno Spengler

Op vrijdag 19 juli is het erg aangenaam met een graad of vierentwintig is het prima te doen langs de baan. Het klaart vandaag op en de zon komt er goed aan te pas. In het noordwesten kan in de loop van de dag een buitje tot ontwikkeling komen. Vanmiddag zijn er flinke perioden met zon. Wel komen er stapelwolken tot ontwikkeling die met name in het noordwesten kunnen uitgroeien tot een bui. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 22 graden aan de kust tot 26 graden in het oosten. De wind waait uit het zuidwesten en is meest matig van sterkte.

Vanavond en de komende nacht neemt de bewolking toe en in het westen kan er wat lichte regen vallen. Vanwege het dikke wolkenpakket koelt het niet verder af dan 17 graden. Een tamelijk warme nacht dus. De wind is zwak tot matig en draait naar zuid tot zuidoost.

Zaterdag trekken stevige regen- en onweersbuien van west naar oost over het land. In de vroege ochtend bereiken de eerste onweersbuien het westen van het land. In het oosten is het eerst nog droog met een enkele opklaring. In de middag heeft het hele land met onweersbuien te maken. De buien kunnen vooral in het midden en oosten van het land fors zijn met grote hoeveelheden neerslag in korte tijd, hagel en windstoten. Het kwik komt aan de kust nog uit op 22, in het zuidoosten plaatselijk 28 graden. De wind draait van zuid naar zuidwest tot west en is matig. Aan de kust wordt de wind in de loop van de dag vrij krachtig, mogelijk krachtig, windkracht 6.

De dagen daarna wordt het steeds warmer. De zon laat zich dikwijls zien en de temperatuur komt zondag uit op 22. Op zondag is er maar 11% kans op regen en wordt het ongeveer een 21 graden./ bron Buienradar

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS