DTM

Vuurdoop Robin Frijns: "We hadden uitgerekend dat ik na de pitstop..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 mei 2018 08:10 • Print artikel

Op de Hockenheimring Baden-Württemberg reed Audi-coureur Robin Frijns zijn eerste beide races in de DTM. Daarmee stond er voor het eerst sinds 2011 weer eens een Nederlander aan de start in de prestigieuze Duitse toerwagenserie, die medio juli ook te gast is op Circuit Zandvoort.

Robin Frijns DTM Audi

“Een weekeinde waarin ik veel waardevolle ervaring heb opgedaan”, sprak Robin Frijns na afloop van de beide races, die onder zomerse omstandigheden op het Duitse Grand Prix-circuit verreden werden. In de race op zaterdag hadden alle Audi-rijders de nodige problemen, titelverdediger René Rast was de best geklasseerde coureur met een RS 5 DTM op de negende plaats. Frijns sloot de race als 18eaf.

Twee ronden lang voorop
Op zondag ging het aanmerkelijk beter en Frijns richtte zich op een positie in de top tien, waarmee hij zijn eerste punten zou hebben gescoord. “We hadden uitgerekend dat ik na de pitstop ergens rond de achtste plaats weer in de race zou komen”, zei Frijns. “Helaas klemde een wiel bij de pitstop, waardoor ik teveel tijd verloor.” Zo eindigde de Limburger als twaalfde. Wel voerde hij tussentijds twee ronden lang het veld aan.

Tickets DTM-Zandvoort 2018; kom Robin Frijns toejuichen en aanmoedigen

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS