DTM

Team GT start in 2020 met McLaren in de DTM Trophy; zes wedstrijden in DTM 2020 raamprogramma + KALENDER

Uitgegeven door Peter Vader • 16 januari 2020 15:00 • Print artikel

Team GT brengt een legendarisch racemerk naar het DTM-ondersteunende programma. Het team uit München start met twee GT-Sport-versies van de McLaren 570S in de 2020 DTM Trophy. "We zijn erg blij Team GT te mogen verwelkomen bij de DTM-Trophy", zegt Frederic Elsner, Director Events bij de DTM overkoepelende organisatie ITR. “De twee McLarens zijn spectaculaire en krachtige racewagens die zeer goed zullen worden ontvangen door autosportfans. Bovendien is het team rond teambaas Bernhard Laber een goed op elkaar ingespeeld team, dat jonge talenten promoot en hen optimaal begeleidt tijdens op hun loopbaan. Deze aanpak past perfect in de richting van de DTM-Trophy.”

DTM Trophy McLaren 570S Team GT

"Deelname aan de DTM-Trophy is voor ons de juiste stap", zegt teambaas Laber. “Het ITR-concept heeft ons vanaf het begin overtuigd: sprintraces zonder van coureur te veranderen, de professionele DTM-omgeving, de hele economische omgeving en de marketingexpertise van ITR. Het past gewoon. De DTM Trophy biedt aantrekkelijke start- en rijtijden in het DTM ondersteunende programma. Voor ons als team dat jong talent promoot, is dit een heel belangrijk punt. Last but not least, kunt u zien hoe belangrijk de DTM-trofee is op het DTM-platform. Op dit moment kunnen we niet zeggen wie onze twee McLarens zullen besturen, maar we kunnen wel zeggen dat we een zeer aantrekkelijk koppel aan coureurs zullen presenteren. Daarover binnenkort meer.

DTM Trophy McLaren 570S Team GT

Inschrijving geopend voor geïnteresseerde teams
De DTM-Trophy voor GT-raceauto's met achterwielaandrijving, die heel dichtbij de serieproductie staan, gaat in 2020 bij zes weekenden van verreden worden, als onderdeel van het ondersteunende programma van de DTM. Net als bij de DTM zijn er twee gratis trainingssessies op vrijdag per raceweekend, evenals kwalificatietrainingen van 20 minuten en een race van 30 minuten op zaterdag en zondag. Er is geen rijderswissel.

DTM Trophy BMW

Geïnteresseerde teams kunnen zich officieel inschrijven bij de ITR sinds 6 november 2019. De uiterste registratiedatum is 11 maart 2020. Een totaal van 150.000 euro aan prijzengeld wordt na het einde van het seizoen verdeeld over de topdrie van de eindklasseringsranglijst. De beste juniorrijder komt ook in aanmerking voor een proefrit in een DTM-auto. Het inschrijfgeld bedraagt 23.000 euro plus btw per deelnemer - waarbij naast de Hankook-banden, de brandstof ook gratis beschikbaar wordt gesteld aan de deelnemers bij alle officiële evenementen van de DTM Trophy. Dit geldt niet alleen voor alle raceweekenden in het ondersteunende programma van de DTM 2020, maar zou ook mogelijke testritten omvatten die door de ITR vóór het begin van het seizoen worden georganiseerd. Meer informatie over inschrijving is beschikbaar op https://www.dtm.com/de/dtm-trophy.

GT Trophy Aston Martin

DTM-trofee bij zes van de tien DTM-evenementen in het ondersteunende programma
Coureurs en teams uit de FIA-divisies E2-SH en E2-SC, GT-raceauto's van alle merken die dichtbij serieproductie zitten, hebben recht op deelname aan de DTM-trofee. Bijna elk merk in de autosport heeft een bijbehorende GT-auto tussen 400 en 500 pk in de portefeuille, vooral de fabrikanten Audi, BMW en Aston Martin die ook in de DTM zijn vertegenwoordigd. Maar ook merken zoals McLaren, Mercedes-AMG, Porsche, Ford, Chevrolet, Lotus, Jaguar, Toyota en Nissan komen in aanmerking.

DTM trophy Audi R8

In zijn debuutseizoen zal de DTM Trophy worden verreden tijdens zes raceweekenden als onderdeel van het ondersteuningsprogramma van de DTM:

Zolder (24-26 april)
Lausitzring (15-17 mei)
Anderstorp (12-14 juni)
Norisring (10e) –12 juli)
Nürburgring (11–13 september)
Hockenheimring (2-4 oktober).

Begin januari is de racekalender door de ITR aangepast om overlapping met de GT4 European Series van de SRO te voorkomen. De overkoepelende DTM-organisatie reageerde op een suggestie van de raceteams om alle betrokken planningszekerheid te bieden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS