DTM

Robert Kubica onderweg naar de DTM? "We laten de gedachten niet los dat Robert Formule 1 en..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 januari 2020 10:23 • Print artikel

Robert Kubica keerde in 2019 terug in de Formule 1 met Williams, maar hij kon geen potten breken. De Pool was de mindere van rookie George Russell en liet al gedurende het seizoen weten dat er geen tweede jaar in zat.

Robert Kubica tijdens DTM-test Jerez 2019

Inmiddels is Kubica aangekondigd als reserve coureur bij Alfa Romeo, maar er doen ook geruchten de ronde dat hij een kans in de DTM niet zal laten liggen. De 35-jarige coureur testte al met BMW in Spanje en zegt nu tegen Speed Week dat hij dicht bij het tekenen van een overeenkomst is met een BMW-klantenteam.

Robert Kubica 2008 HockenheimRobert Kubica met de F1-BMW Sauber, Hockenheim 2008

De persoonlijke sponsor van de Pool stookt het vuurtje in ieder geval goed op. “Wij laten de gedachte niet los dat Robert in de DTM en in de Formule 1 zal rijden”, zei de President & Chief Executive Officer van het Poolse concern Naftowy Orlen SA, Daniel Objatek. “Hij ziet zelf ook geen probleem om het te combineren. Er gaat snel nieuws zijn.” BMW is geen onbekende voor de Pool, hij reed zelf al eerder in de Formule 1 met het merk uit München. In 2008 behaalde hij met de fabrikant uit Bayern zelfs zijn eerste F1-overwinning bij de Grand Prix van Canada.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS