DTM

Rene Rast roemt de veiligheid van de auto na zijn horrorcrash

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 mei 2018 20:31 • Print artikel

Rene Rast en Audi hebben de veiligheidsmaatregelen die gebruikt worden in de DTM-auto’s geprezen. De regerend kampioen maakte een zware crash mee op de Lausitzring. Rast werd geraakt door zijn teamgenoot Loic Duval en verloor de controle over de auto. Doordat de auto over dwars werd geduwd, belandde de auto op het gras en begon te rollen. De Duitser werd, ondanks dat hij niet geblesseerd was, naar het ziekenhuis gebracht voor controle. De coureur kwam er ongedeerd vanaf, wat niet van de Audi RS5 DTM gezegd kon worden. De bolide werd volledig afgeschreven.

Rene Rast


“Het was ons doel om de veiligste toerwagen in de wereld te hebben en alsof we daarvoor een herinnering nodig hadden, weten we nu dat het zo is”, zegt Audi Motorsport-directeur Dieter Gass tegen het Engelse Autosport. “Veiligheid is altijd een prioriteit voor ons geweest. Als je twintig jaar terug denkt aan de supertoerwagen tijden, waren we de eerste die carbon protectie aan de zijkant van de rolkooi introduceerden."

Rast beschrijft de auto als een papieren vliegtuig als hij uitlegt hoe de auto gesloopt werd tijdens het ongeluk. De auto absorbeerde een groot deel van de impact en zorgde er voor dat de kampioen ongedeerd bleef. “De veiligheid is vandaag de dag ongelofelijk”, zegt de DTM-coureur. “Als het twintig jaar geleden was, dan had de crash heel anders afgelopen. De kooi doet het werk en de carbon onderdelen lijken dramatisch, maar het is als een papieren vliegtuig. Als je crasht, absorbeert het de energie. Het werk dat iedereen deed was perfect, het medische team deed ongelofelijk werk en ik ben erg dankbaar.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS