DTM

Paffett: "Het is geen geheim dat Mercedes aan het einde van 2018 met DTM stopt, dus kijk ik naar andere opties"

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 januari 2018 09:09 • Print artikel

Gary Paffett komt in Marrakesh in actie tijdens de rookietest van de Formule E. De voormalig DTM-kampioen komt daar voor Venturi in actie, nadat hij gevraagd werd door HWA. "Ik geniet echt van de klasse en als de test goed gaat, is het zeker iets waar ik naar kijk om in de toekomst te gaan doen", zegt de voormalig F1-testcoureur van McLaren tegen e-racing365.

Gary Paffett


“Het is duidelijk geen geheim dat Mercedes aan het einde van 2018 met de DTM stopt. Dus kijk ik naar andere opties. Formule E is een van die opties, dus is het de perfecte kans voor mij om de auto te testen en te zien of het iets is wat ik volgend jaar wil gaan doen."

De Brit wilde de FE-auto al een tijdje testen, maar is zich bewust van de populariteit van de klasse op het moment. "Het HWA en Venturi-partnerschap maakt het voor mij mogelijk om er naar toe te gaan en de test te doen", legt Paffett uit. "Ik wil een test doen of ten minste een tijdje in de auto rijden om te zien wat het is. Er is een waanzinnige hype rond deze klasse. Het is een gave klasse."

De afgelopen week heeft Paffett in Monaco het stoeltje gepast en het circuit van Marrakesh leren kennen in de simulator van Venturi. Daarnaast heeft de coureur gesproken met de coureurs van het team Maro Engel en Edoardo Mortara. "De auto is niet zo zeer lastig, maar je hebt veel te doen", zegt de DTM-coureur van Mercedes. "Je moet om leren gaan met het energy recovery systeem en hoe je bij het remmen de energie kunt maximaliseren. Alle settings op het stuur zijn anders dan in de Formule 1-auto die ook veel knoppen en schakelaars heeft. Op een Formule E-auto doen die knoppen andere dingen en daarom moet je blijven nadenken. Toen ik in de stimulator stapte, dacht ik te weten waar de knoppen voor waren, maar dat was behoorlijk anders."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS