DTM

Mortara wint incidentvolle eerste race op de Lausitzring, zware crash voor René Rast + UITSLAG

Uitgegeven door Johan Vis • 19 mei 2018 13:32 • Print artikel

Edoardo Mortara heeft de eerste race van het DTM-weekend op de Lausitzring op zijn naam geschreven. De Italiaan startte de incidentvolle race overigens vanaf een zevende positie maar door sterke tactisch optreden van het team kwam de Mercedes coureur als eerste over de finish.

Edoardo Mortara

Al bij de start van de eerste race ging het fout tussen Nico Müller en Jamie Green. Bij het doven van de startlichten kwam Müller niet weg in zijn Audi waarna teamgenoot Green vol in de achter kant reed. Door de startcrash kwam de safety-car voor zes ronden de baan op.

Ook na de herstart bleef de race niet zonder incidenten. In de achterhoede van het veld maakte regerend DTM kampioen René Rast een zware crash mee met zijn Audi RS 5 DTM. Rast kwam door een tik van Loïc Duval op het gras, waarna hij meerdere malen over de kop sloeg en er niets van zijn toerwagen overbleef.

Als gevolg van de crash van Rast, kwam opnieuw de safety-car de baan op om het veld te leiden.

Door alle schermutselingen barste in het vervolg de race een ware tactische strijd los, waarbij Mortara met Mercedes maximaal profiteerde. Maar de koppositie zou hij niet in de schoot geworpen krijgen nadat Philipp Eng de koppositie overnam in de race. Echter kon de DTM rookie slechts enkele ronden genieten van de nummer één positie, nadat Mortara hem verschalkte bij het ingaan van de negentiende ronde.

Achter Edoardo Mortara finishte Timo Glock voor BMW op de tweede positie, gevolgd door polesitter Lucas Auer op de derde positie. Robin Frijns kwam in de incidentvolle race tot een dertiende positie nadat hij voor een valse start een tijdstrijf van 5 seconden moest inlossen.

Uitslag DTM Lausitzring race 1

1	Edoardo Mortara   HWA	Mercedes	57m54.520s
2 Timo Glock RMR BMW 0.920s
3 Philipp Eng RMR BMW 2.887s
4 Lucas Auer HWA Mercedes 3.185s
5 Bruno Spengler RBM BMW 5.094s
6 Paul Di Resta HWA Mercedes 5.761s
7 Marco Wittmann RMG BMW 6.403s
8 Pascal Wehrlein HWA Mercedes 7.281s
9 Gary Paffett HWA Mercedes 7.607s
10 Augusto Farfus RMG BMW 8.369s
11 Mike Rockenfeller Phoenix Audi 8.758s
12 Joel Eriksson RBM BMW 9.522s
13 Robin Frijns Abt Audi 12.941s
14 Daniel Juncadella HWA/Mercedes 13.867s
- Loic Duval Phoenix Audi Uitgevallen
- Rene Rast Rosberg Audi Uitgevallen
- Nico Muller AbtAudi Uitgevallen
- Jamie Green Rosberg Audi Uitgevallen

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS