DTM

Mercedes: "Een sprong in het onbekende"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 augustus 2018 07:35 • Print artikel

Volgens Mercedes DTM-baas Ulrich Fritz is het weekend op Brands Hatch de eerste onbekende die zij in 2018 tegenkomen. Het Duitse toerwagenkampioenschap keert hier voor het eerst in 5 jaar weer terug en het wordt de eerste keer dat de coureurs over het Grand Prix-gedeelte van het circuit rijden. Op het moment leidt het merk uit Stuttgart bij de fabrikanten en staan Gary Paffett en Paul di Resta 1 en 2 in het kampioenschap. Doordat Brands Hatch onbekend is, is de kans op fouten volgens Fritz groter, maar ook de wederopstanding van Audi maakt het er in Engeland niet makkelijker op voor het merk met de ster.

Gary Paffett


“Brands Hatch is dit jaar het eerste onbekende circuit voor ons”, zegt Fritz tegen het Engelse Autosport. “Het is natuurlijk altijd gaaf om een nieuw circuit op de kalender te hebben, maar het risico van het maken van fouten met de setup is altijd groter. Tot nu toe heeft ons team de coureurs altijd een auto kunnen leveren waarmee gevochten kon worden voor de winst. Ik heb veel vertrouwen dat onze jongens ook in Engeland weer fantastisch werk gaan leveren.”

“Toch is het ook duidelijk dat het gat tussen de merken aanzienlijk kleiner zal zijn in de tweede helft van het jaar. We zagen dat Audi in Zandvoort op snelheid raakte en we hadden al het hele seizoen zware gevechten met BMW. We moeten het niet makkelijk gaat oppakken, want we kunnen onze leiding erg snel kwijtraken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS