DTM

DTM organisator ITR is verheugd over de komst van Aston Martin: "Het komt de internationalisering..."

Uitgegeven door Peter Vader • 12 oktober 2018 11:17 • Print artikel

De DTM kijkt uit naar de komst van het gerenommeerde merk Aston Martin. De ITR, als promotor van de internationale raceserie, is erg ingenomen met de komst van de Britse fabrikant, die zal worden vertegenwoordigd in de DTM door het team R-Motorsport. De ontwikkeling van de raceauto op basis van de Aston Martin Vantage verloopt geheel volgens plan en zijn debuut is al gepland voor het komende seizoen.

Aston Martin GT3 Le Mans 2018 RX foto Peter Vader

De fabrikanten Audi en BMW hadden zich al vroeg gecommitteerd aan de DTM en gaan nu de vergezeld worden door een ander topmerk met een geweldige autosporttraditie. Gerhard Berger, voorzitter van DTM overkoepelende organisatie ITR e.V. zei: "Deze beslissing van een producent van luxe sportwagens zoals Aston Martin, is een historische gebeurtenis voor onze serie en een mijlpaal voor de internationale oriŽntatie van de DTM."

Het team R-Motorsport maakt deel uit van de AF Racing AG, gevestigd in Niederwil in St. Gallen (Zwitserland), is een breed georiŽnteerde en jonge autosport onderneming met sterke banden met de fabrikant Aston Martin Lagonda Ltd. Tot nu toe gebruikte R-Motorsport Aston Martin-racewagens voornamelijk in GT-races. Het bedrijf AF Racing AG zal het DTM-project beheren onder licentie en ondersteund door Aston Martin en heeft onlangs een joint venture opgericht met HWA AG in Duitsland. Deze joint venture zal verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling, bouw en inzet van de Aston Martin DTM-voertuigen. HWA wordt beschouwd als een perfecte partner vanwege zijn geweldige DTM-ervaring. Het aantal Aston Martin-voertuigen en hun coureurs wordt later bekendgemaakt.

Belangrijke stap voor de internationalisering van de serie

De toewijding van Aston Martin past in de evolutie van de DTM als de toonaangevende Europese raceklasse. Recentelijk heeft ITR zijn meerjarige samenwerking met GTA, de overkoepelende organisatie van de Japanse SUPER GT-serie, verder geÔntensiveerd. Beide serie-organisatoren hebben overeenstemming bereikt over een gemeenschappelijke technische regeling ("Class 1"). Voor 2019 plannen DTM en SUPER GT twee gezamenlijke race-evenementen, ťťn in Japan en de andere in Europa. "Ik ben er zeker van dat de ITR- en GTA- de beslissing van Aston Martin als een signaal beschouwen dat ook zijn effect zal hebben op andere fabrikanten om deel te nemen in de DTM", zei Berger.

DTM_Super_GT_Class1

De ITR-voorzitter Gerhard Berger zei verder: "De samenwerking met GTA, de internationalisering van het platform en de acquisitie van extra merken behoren tot onze primaire strategische doelen. Met de internationale expansie zullen we doorgaan, in overleg met de teams en fabrikanten. Dit moet ook tot uiting komen door het aanpassen van de naam van de serie voor het seizoen 2020."

"We zijn verheugd om met Aston Martin deel te nemen aan een prestigieuze, premium, internationale raceklasse", verklaarde Dr. Florian Kamelger, oprichter en mede-eigenaar van AF Racing AG en Team Principal van R-Motorsport. "De concurrentieslag aangaan met andere premium autofabrikanten vormt een grote uitdaging voor ons merk. De nieuwe technische voorschriften en de uitgebreide internationale positionering van de serie waren belangrijke redenen om onze plannen door te zetten."

Aston Martin GT3 Le Mans 2018 RX foto Peter Vader

Audi en BMW verwelkomen Aston Martin

De komst van Aston Martin wordt ook door de concurrenten met veel blijdschap ontvangen. Hoofd van Audi Motorsport Dieter Gass zei: "Welkom Aston Martin in de DTM! We zijn blij om AF Racing AG in de toekomst aan boord te hebben met het traditionele merk Aston Martin. Dit zorgt er voor dat de DTM zich handhaaft op een hoog sport- en technisch niveau van de premium fabrikanten. Ik denk dat Aston Martin, Audi en BMW een geweldig boeiende strijd op de baan gaan voeren. Het was een moeilijke tijd, we hebben ons er doorgeslagen met grote steun van alle betrokken fabrikanten en de ITR, niet het minst vanwege de inzet van Gerhard Berger. Ik ben blij dat de deelname van Aston Martin nu eindelijk kan worden aangekondigd en het succesverhaal van de DTM verdergaat."

BMW Motorsport directeur Jens Marquardt zei: "Welkom bij de DTM, Aston Martin! 'Aston Martin aan de slag in de DTM' is geweldig nieuws voor de serie en al zijn fans. Het geeft alle betrokkenen zekerheid voor de komende jaren. We gingen door een lastige periode met de DTM, na de verrassende aankondiging van het vertrek van Mercedes en we beloofden de fans om voor het behoud van de serie te vechten. Met succes. Ons vertrouwen in het voortbestaan ​​van de DTM en de vele gecombineerde werkuren die we samen met ITR en Audi erin geÔnvesteerd hebben, hebben hun vruchten afgeworpen. Hartelijk dank aan Gerhard Berger, wiens niet aflatende inspanningen tot deze positieve uitkomst hebben geleid. Aston Martin is een gerespecteerde en gewaardeerde concurrent in de GT-series. We zijn verheugd om te kunnen concurreren met Aston Martin in de DTM. Tegen de achtergrond van de 'CLASS 1'-regelgeving en de internationale vooruitzichten voor de DTM, heerste er in de afgelopen maanden een sfeer van optimisme. De inzet van Aston Martin zet alle verkeerslichten weer op groen om ons volledig op het nieuwe raceseizoen te concentreren."

Aston Martin GT3 Le Mans 2018 RX foto Peter Vader

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS