DTM

DTM komend weekend voor het eerst op Monza bij de Monza Rally Show

Uitgegeven door Peter Vader • 6 december 2019 12:55 • Print artikel

De officiële testritten vóór de start van het DTM-seizoen 2020 vinden plaats van 16 tot 18 maart 2020in Monza. Een mooie kans voor de coureurs en teams om zich al in het voorjaar vertrouwd maken met het Italiaanse hogesnelheidscircuit, waar de DTM voor het eerst verschijnt voor een raceweekend van 26 tot 28 juni 2020. Deze ITR-test is traditioneel de enige afspraak op de DTM-kalender, waarin het hele startveld zich voorbereidt op het komende raceseizoen.

Monza circuit luchtfoto

De "Autodromo Nazionale di Monza", net buiten Milaan, is een van de oudste circuits in Europa. Sinds het eerste Formule 1 Wereldkampioenschap in 1950 werd georganiseerd, maakt het circuit elk jaar, met slechts één uitzondering, deel uit van de Grand Prix-kalender. Op het 5.793 kilometer lange traditionele parcours worden spectaculaire slipstream-duels verwacht met bovendien de hoogste topsnelheden van de DTM in 2020.

Monza circuit logo

DTM op de Monza Rally Show
Het DTM-debuut in Monza komt komend weekend (6-8 december) ook aan bod bij de Monza Rally Show. Het bekende autosportevenement, dat een rallyevenement op het circuit combineert met een meerdaagse sportbeurs die meer dan 150.000 bezoekers trekt, wordt een Audi RS5 DTM-showauto gepresenteerd op de officiële DTM-stand.

Monza Gerhard Berger Valentino Rossi

Over Monza gesproken: MotoGP-superster en DTM-fan Valentino Rossi is de recordhouder van de Monza Rally Show met zeven overwinningen, maar ook andere bekende namen zoals Formule 1-coureur Robert Kubica of Le Mans-winnaar Rinaldo Capello hebben het rally-evenement al eens gewonnen. Zelfs een DTM-kampioen is al opgenomen in de lijst met winnaars van de Monza Rally Show: Nicola Larini won de het evenement in 1992 en domineerde vervolgens het volgende jaar de DTM met zijn Alfa Romeo.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS