DTM

Dr. Wolfgang Ulrich zoekt naar frisse wind: "Er staat nogal wat op het spel"

Uitgegeven door Casper Bekking • 22 januari 2011 19:39 • Print artikel

De jacht op een stoeltje bij Audi of Mercedes in de Deutsche Tourenwagen Masters is definitief geopend. Vol spanning wordt afgewacht welke rijders over enkele weken worden gepresenteerd en komend jaar in het prestigieuze toerwagenkampioenschap mogen rijden. Veel namen worden al in verband gebracht met beide fabrikanten. Nog enkele zitjes zijn beschikbaar, maar de positie is zeer gewild. De klasse wordt dan ook niet voor niets gezien als de 'F1 met een dakje'.


Audi-coureur Alexandre Premat is niet langer fabrieksrijder. De Fransman werd ontslagen nadat hij tijdens zijn herstelperiode na een hevige crash in Adria deelnam aan de New York Marathon. Tijdens de seizoensfinale verving Darryl O'Young hem, maar hij wordt niet gezien als topkandidaat voor het stoeltje. Audi overweegt nieuwe rijders aan te trekken om een frisse wind te laten waaien na het teleurstellende seizoen 2010.

Elk jaar organiseert Audi een meeting om alle potentiële kandidaten te ontmoeten en te testen. Dit jaar vond dat plaats in Almeria, waar tien rijders actief waren. Audi Sportchef Wolfgang Ullrich verklaarde daarover in het Duitse Donaukurier: "De analysen van de test liggen voor onze neus, maar de gesprekken met de rijders zijn nog niet afgesloten. Begin februari zullen wij volledige duidelijkheid hebben. Wij geven nergens commentaar op, en we zeggen ook niet welke rijders uitgenodigd waren. Als een coureur zelf wat naar buiten brengt is dat iets dat wij natuurlijk niet kunnen verhinderen. Het kan zeker zo zijn dat wij alleen die rijders aantrekken die beter presteerden dan onze fabriekscoureurs. Er komen minstens twee plaatsen vrij, dus er staat nogal wat op het spel."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS