NL Drift Series • Drifting

Zinderende finale ronde NL Drift Series op Circuit Park Zandvoort

Uitgegeven door Nathalie Voorn • 30 december 2013 12:14 • Print artikel

Zondag 22 december jl. werd op Circuit Park Zandvoort de spannende finale van de NL Drift Series voor het seizoen 2013 verreden. De weersgoden hadden zich bezonnen op een koude, natte dag, maar dit mocht de pret niet drukken. Ondanks het weer waren er veel rijders, maar toch ook het nodige publiek, naar het circuit in de duinen afgereist om getuige te kunnen zijn van de laatste ronde van het seizoen. Mark Vissers (PRO kampioen 2013) en Roy van der Westen (OPEN kampioen 2013) werden aan het einde van de dag bekroond tot NL Drift Series kampioenen van het seizoen 2013 in hun klasse.De dag begon al vroeg met de briefing in het media centre. Alle rijders kregen het definitieve programma voor de dag te horen. Om 9 uur gingen de eerste rijders de baan op. Door de nodige gevallen regen was de baan zeer verraderlijk, zo merkten diverse rijders. Hoewel er de nodige schade tijdens de trainingen werden gereden aan de driftwagens, konden wel alle rijders de kwalificatie in de ochtend doen. Na de kwalificatie in de ochtend door de OPEN en PRO rijders, waren veertien rijders al gekwalificeerd voor de TOP 16 battles. Twee rijders dienden echter nog bepaald te worden vanuit de TOP 30. Met een aantal nieuwkomers erbij, waren het uiteindelijk Gerrit-Jan Toonen en Gerard Dol die hun battles wonnen en doormochten naar de Super Finale TOP 16.

Al snel werd duidelijk welke rijders de dag zouden gaan bepalen. Niels Visser reed het hele seizoen al sterk, maar moest een ronde missen, waardoor de kampioenschapstitel voor hem net niet bereikbaar was. Ook Joey van den Hoogen en Gerrit-Jan (Sik) Toonen (kampioen 2012) hadden een sterke dag, hoewel laatstgenoemde ’s ochtends een fikse aanrijding had met de bandenstapel, maar uiteindelijk wel de 3e plaats wist te bereiken. Titel kanshebber Jasper Spaan zag zijn punten voorbijgaan aan Joey van den Hoogen en moest genoegen nemen met de 6e plaats, net niet voldoende om de titel van 2013 binnen te halen. Met een finale tussen Niels Visser en kanshebber voor het kampioenschap Mark Vissers, wist de Amsterdammer Visser met de beker voor de dag naar huis te gaan. De Dreumelse Vissers, met bijnaam DriftRebel, wist met zijn tweede plaats echter voldoende punten te scoren om het 2013 kampioenschap op zijn naam te schrijven.

Bij de OPEN Klasse was het wederom Robert Keij die met de dagwinst op zak naar huis kon. Roy van der Westen had echter het hele seizoen diverse winsten en veel punten weten te scoren en kon dan eindelijk naar huis met zijn OPEN kampioenschapstitel, om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen in de PRO klasse.Uitslag Super Final Round NL Drift Series 2013:
1. Niels Visser, 100 punten
2. Mark Vissers, 90 punten
3. Gerrit-Jan (Sik) Toonen, 80 punten
8. Robert Keij, 64 punten (OPEN Winnaar)

Eindstand NL Drift Series Kampioenschap 2013:
1. Mark Vissers, 388 punten
2. Jasper Spaan, 383 punten
3. Niels Visser, 346 punten
4. Joey van den Hoogen, 310 punten
5. Dennis van der Prijt, 303 punten
6. Gerrit-Jan (Sik) Toonen, 289 punten
7. Roy van der Westen, 277 punten (OPEN kampioen)
8. Gerard Dol, 249 punten
9. Jim Zandvliet, 232 punten
10. Daniël de Jong, 216 punten

Tijdens de finale ronde werd, op iniatief van rijder Dennis van Loon, voor de eerste keer prijzengeld vergeven voor beste acties tijdens de dag. Alle rijders maakten kans op de dagprijs voor: Best Smoke, Best Brake, Best Speed en Best Backwards Entry. Het prijzengeld is ter beschikking gesteld door Dennis Hekwerken en NMB Engineering, waarvoor dank!

Winnaars Best Acties van de Final Round 2013:
Best Smoke: Daniël de Jong
Best Brake: Jasper Spaan
Best Speed: Jasper Spaan
Best Backwards Entry: Gerrit-Jan (Sik) Toonen

NL Drift Series Seizoen 2013
Afgelopen seizoen was voor de NL Drift Series een mooi, maar vooral een druk seizoen! Naast veel, heel veel demonstraties en beurzen en met vijf ronden op de kalender, waarvan vier eigen evenementen en één tijdens een 402 evenement op Circuit Park Zandvoort, blijkt alleen maar hoezeer het NL Drift Series kampioenschap blijft doorgroeien.

De 1e ronde werd verreden op het terrein van ADO Den Haag, de tweede keer dat wij dit terrein mochten bezoeken. Het drie dagen durende weekend werd georganiseerd in combinatie met het Jeugdvoetbaltoernooi en was een mooie publiekstrekker. De Waalkade in Tiel was het toneel voor de 2e ronde van het seizoen. Met prachtig weer en veel publiek was deze ronde zeer spectaculair aan de rand van de Waal. In oktober werd de 3e ronde verreden op het Circuit Park Zandvoort tijdens Syntix Speed Masters van 402 Events. Achterop de GP Lus liepen de snelheden mooi op en mocht het publiek genieten van de strakke drift acties, waaronder die van internationaal drifter Remmo Niezen in zijn BMW E30 V8.

De laatste twee evenementen van het seizoen waren ook voor de NL Drift Series uniek en voor het eerst in haar geschiedenis: Ronde 4 én de Finale ronde werden verreden op Circuit Park Zandvoort, maar dan tijdens een volledig eigen evenement. Tijdens de 4e ronde in november was het al een drukke bedoening en werd langzaam duidelijk hoe de punten van het seizoen verdeeld lagen. Met maar liefst zes kanshebbers op de titel werd dan afgelopen zondag 22 december de finale ronde verreden. Mark Vissers (PRO) en Roy van der Westen (OPEN) gingen met de kamioenschapstitels naar huis.

Met een prachtig seizoen achter de rug is de NL Drift Series organisatie nu heel erg druk bezig met het vastzetten van de ronden en evenementen voor het seizoen 2014. We gaan zeker terug naar Circuit Park Zandvoort voor eigen evenementen en trainingsdagen tijdens evenementen van ondermeer 402 events. Daarnaast hebben we weer vele demo’s op de kalender staan. We verwachten in januari de kalender voor 2014 te kunnen publiceren.

De volgende data staan in elk geval vast: Zaterdag 22 & zondag 23 februari 2014 wordt er twee dagen lang volop demo/drifttaxi verreden tijdens Speed & Action 2014.

Vergeet niet de NL Drift Series App te downloaden en onze Facebook pagina te liken om op de hoogte te blijven van onze events en te sparen voor een gratis drifttaxi rit en leuke prijzen!

Voor meer informatie en uitgebreide uitslagen, kijk op www.nldriftseries.nl.

NL Drift Series OPEN DC wordt gesteund door: Federal Tyres, Rialto Verzekeringen, De Wild Multi Print Solutions, Nathalie Events, Guerrilla Exhausts, Doorenbos Evenementenservice, Clutch Masters, App Tomorrow, EKS Koffie, Orange Chiptuning, Polaroid, Ijssoft Webdesign & Software, Glashandel van ’t Hull, Bloemsierkunst Anggrek Amsterdam, Sikkes & De Bruin vof, Boretti, Optimotor, Fineline Imports, 402 Automotive Events en Centipede Textiel Bedrukking. Dagprijzen door Dennis Hekwerken en NMB Engineering.

De organisatie wil bij deze iedereen bedanken die de NL Drift Series volop heeft gesteund en hopelijk nog vele jaren wil doen. Hartelijke dank uiteraard aan alle sponsoren voor hun support, media, rijders en aanhang. Daarnaast een speciale dank aan alle vrijwilligers die keihard hebben geholpen en de juryleden van dit seizoen.

Babe-box

Xtra

COLUMNS