NL Drift Series • Drifting

Aankondiging: NL Drift Series 1st round @ Vredenburg Utrecht

Uitgegeven door Nathalie Voorn • 13 april 2014 13:35 • Print artikel

Almere – Het paasweekend van zaterdag 19 t/m maandag 21 april 2014 staat het terrein van de Vredenburg Leidsche Rijn (Muziektheater) in Utrecht voor het eerst het hele weekend in het teken van driften! Het terrein wordt al enige tijd niet veel gebruikt en staat op de nominatie om verbouwd te worden. Maar in ieder geval dit jaar zal de NL Drift Series hier een kampioenschapsronde organiseren. Het terrein wordt driftproof gemaakt met alle veiligheidsbenodigdheden, er wordt een mooie tribune neergezet waarvandaan het publiek kan genieten van de rijders die strijden om het kampioenschap. Zo kan het publiek in Utrecht en omgeving kennismaken met deze prachtige sport.

Robin Smit

NL Drift Series
Het driften wordt in Nederland steeds populairder en professioneler. Inmiddels zijn er al diverse toppers die hun kunsten over de gehele wereld vertonen en een visitekaartje achterlaten binnen de driftscene. Met de nieuwe organisatie van de Stichting NL Drift Series OPEN DC in de vorm van Dirk-Jan Verhoef en Tim Coronel, die samen met een vaste groep van top vrijwilligers evenementen neerzetten, is een nieuw tijdperk voor het driften in Nederland ingeluidt. De ronde in 2013 bij het Kyocera Stadion van ADO Den Haag, was de eerste keer dat een driftevenement georganiseerd werd in combinatie met een voetbaltoernooi (Internationaal Jeugd Voetbaltoernooi). Daarnaast was er een evenement op de Waalkade in Tiel en heeft de NL Drift Series twee eigen ronden op het Circuit Park Zandvoort georganiseerd. De NL Drift Series heeft afgelopen jaar wederom laten zien wat ze kan en wil voor de toekomst. Met demonstraties en promostands op vele locaties en evenementen als de TT Assen en City Racing Rotterdam, maar ook Festivals en Autosportevenementen op Zandvoort, Assen, Ter Apel en Almere, wordt de driftsport steeds bekender en toegankelijker voor autominnend publiek.

1st Round @ Vredenburg Utrecht: zaterdag 19 t/m maandag 21 april 2014
Het weekend van zaterdag 19 t/m maandag 21 april is het dan eindelijk zover: NL Drift Series OPEN DC zal voor de eerste keer een ronde organiseren op het terrein van Vredenburg in Utrecht (regionaal beter bekend als de Rode Doos). Van zaterdag tot en met maandag is er de hele dag driftactie op het speciaal uitgezette parcours en prima te bekijken vanaf de tribunes die naast het parcours worden opgezet. Met muziek van onze DJ en demo’s tijdens de pauze, met daarnaast de paddock met alle rijders, driftwagens en hun crew, is er de hele dag wat te zien.

Patrick Visser

Tickets
Tickets in de voorverkoop kosten € 7,50 per persoon en geven toegang voor het gehele weekend. Tickets aan de deur kosten € 5,00 per dag en € 10,00 voor het hele weekend. Ticketprijzen geleden voor zowel volwassenen als kinderen, kinderen onder 12 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene. Kinderen tot 4 jaar gratis. Tickets zijn verkrijgbaar via de ticketshop op www.nldriftseries.nl, de NL Drift Series App (gratis te downloaden in de App stores) én aan de poort van het terrein. Parkeren kan op het aangrenzende P+R Terrein of overige parkeerterreinen (€ 4,50 per dag).

Locatie
Muziektheater Vredenburg Leidsche Rijn
J.C. Verthorenpad 100, 3541 MV Utrecht

Drifttaxi rijden
De drifttaxi wordt steeds populairder, hebben we al gezien op demonstraties en evenementen in de afgelopen periode. We hebben hier dan ook zoveel mogelijk tijd voor ingedeeld, kijk hiervoor op het tijdschema. Om de sport te promoten, mensen hét optimale gevoel van driften te geven én onze rijders een bijdrage in de banden te leveren, is er tijdens de 1st Round @ Vredenburg Utrecht ook de mogelijkheid om drifttaxi te rijden. Voor een bijdrage van € 10,00 kun je 3 ronden meerijden met één van onze rijders. Dit is ook mogelijk voor kinderen, zolang de lengte het maar toelaat! De rijders houden hier rekening mee. Iedere passagier krijgt een helm en wordt ingesnoerd in de driftwagen. Meld je snel aan bij de NL Drift Series organisatie tent op de paddock en informeer naar de mogelijkheden!

1st Round @ Vredenburg Utrecht wordt mede mogelijk gemaakt door:
Vredenburg Utrecht, Gemeente Utrecht, Federal Tyres, Rialto Verzekeringen, De Wild Multi Print Solutions en overige sponsoren van NL Drift Series OPEN DC.

Vergeet niet de NL Drift Series App te downloaden en onze Facebook pagina te liken om op de hoogte te blijven van onze events en te sparen voor een gratis drifttaxi rit en leuke prijzen!

Voor meer informatie en uitgebreide uitslagen, kijk op www.nldriftseries.nl.

NL Drift Series OPEN DC wordt gesteund door: Federal Tyres, Rialto Verzekeringen, De Wild Multi Print Solutions, Nathalie Events, Guerilla Exhausts, Doorenbos Evenementenservice, Clutch Masters, App Tomorrow, EKS Koffie, Orange Chiptuning, Polaroid, Ijssoft Webdesign & Software, Glashandel van ’t Hull, Sikkes & De Bruin vof, Boretti, Optimotor, Fineline Imports, 402 Automotive Events en Centipede Textiel Bedrukking.

VOORLOPIG TIJDSCHEMA NL DRIFT SERIES 1st ROUND @ MUZIEKTHEATER UTRECHT
Zaterdag 19 april 2014
09:00-12:00 uur Training/drifttaxi
12:00-13:00 uur Pauze (Demo)
13:00-14:30 uur Training/drifttaxi
14:30-16:00 uur Kwalificatie TOP 32
16:00-18:00 uur Training/drifttaxi

Zondag 20 april 2014
10:00-12:00 uur Training/drifttaxi
12:00-13:00 uur Pauze (Demo)
13:15-15:00 uur TOP 32 tot Top 16 Twin-drift battles
15:00-17:00 uur Vrij rijden / drifttaxi

Maandag 21 april 2014
10:00-12:00 uur Training/drifttaxi
12:00-13:00 uur Pauze (Demo)
13:15-15:00 uur TOP 16 tot Finale Twin-drift battles
15:00-17:00 uur Vrij rijden / drifttaxi
17:00- 17.15 uur Prijsuitreiking

Babe-box

Xtra

COLUMNS