NL Drift Series • Drifting

NL Drift Series: Driften wordt steeds professioneler en populairder in Nederland

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 december 2014 15:10 • Print artikel

Afgelopen weekend was het tijd voor de Finale van het NL Drift Series kampioenschap 2014 op het Circuit Park Zandvoort. Ondanks de weersvoorspellingen, bleef het beide dagen droog, hoewel erg koud door de harde windstoten in de Zandvoortse duinen. Met een spannende finale tussen Niels Visser en Sebastian Fontijn, ging Niels Visser er met de overwinning vandoor, gevolgd door Fontijn, Joey van den Hoogen en Lars Visser. Door zijn overwinning van het weekend, wist Niels Visser de derde plaats in het kampioenschap te veroveren. Dennis van Loon had zijn kampioenschap al verzekerd en runner-up Joey van den Hoogen wist de tweede plaats te bemachtigen. Het OPEN kampioenchap is dit jaar voor Jeffrey Blok, die dit jaar als rookie van start ging. Volgend jaar zal ook hij in de PRO klasse gaan deelnemen.

NL Drift Series Zandvoort

Kwalificaties
Op vrijdagmorgen stond het land op zijn kop vanwege de storm. Met veel vertraging kwam iedereen aan in Zandvoort, waar het inmiddels droog bleek te zijn en het, ondanks hevige windstoten en gure kou, dat beide dagen zou blijven tijdens de rijtijden. De kwalificaties werden verreden op vrijdag, waar Dennis van der Prijt hoge ogen gooide voor de jury, gevolgd door Joey van den Hoogen, Dennis van Loon en Jasper Spaan.

Battles
De zaterdagmiddag stond in het teken van de battles. Door diverse uitvallers met technisch falen op de vrijdag, konden de Top 30 battles snel worden afgewerkt. Op vrijdag hadden Martijn Schoenmakers, Mark Reijne en Marc Meihuizen pech met hun auto, maar door de jury werd unaniem besloten dat zij (achteraan) de kwalificaties mochten deelnemen. Uiteindelijk wisten Lars Visser en Martijn Schoenmakers door te dringen naar de Top 16. Na diverse spannende battles, waaronder re-runs tussen Niels Visser en Thomas ‘Highlander’ Grosse, bestond de top 4 uit de battle tussen Erik Lepage en Sebastian Fontijn en de battle tussen de broers Niels en Lars Visser. Uiteindelijk kwamen Fontijn en Niels Visser in de finale uit tegen elkaar. In de eerste battle lagen de heren zo dicht bij elkaar, dat de jury niet tot een unanieme beslissing kon komen. In de re-run lag het voordeel licht bij Fontijn, maar deze raakte in de tweede run de wagen van Niels Visser en brak hierbij zijn voorwiel ophanging en de finale. Erik Lepage kwam in de battle om de Top 3 sterker uit de bus dan Lars Visser en wist de derde plaats van de finale te pakken en was hier uitermate blij mee!

Dennis van Loon hoefde dit weekend alleen maar deel te nemen om voldoende punten te scoren voor het PRO kampioenschap van 2014 en liet dit uiteraard niet aan zich voorbij gaan. Uiteindelijk had hij tijdens de battles pech met zijn wielen, maar was blij met zijn beker voor het kampioenschap, waar hij al geruime tijd op aasde. Joey van den Hoogen wist zijn tweede plaats zeker te stellen en door zijn overwinning in de finale wist Niels Visser de derde plek in het kampioenschap net voor Daniël de Jong weg te kapen. Jeffrey Blok was eigenlijk ook al verzekerd van zijn OPEN kampioenschap en kon tijdens zijn rookie jaar dan ook de beker mee naar huis nemen.

Uitslag Finale NL Drift Series 2014:
1. Niels Visser, 100 punten
2. Sebastian Fontijn, 90 punten
3. Erik Lepage, 80 punten
17. OPEN: Jeffrey Blok, 40 punten

Uitslag kampioenschap NL Drift Series 2014:
1. Dennis van Loon, 452 punten
2. Joey van den Hoogen, 358 punten
2. Niels Visser, 350 punten
16. OPEN: Jeffrey Blok, 162 punten

NL Drift Series
Het driften wordt in Nederland steeds populairder en professioneler. Inmiddels zijn er al diverse toppers die hun kunsten over de gehele wereld vertonen en een visitekaartje achterlaten binnen de driftscene. Met de nieuwe organisatie van de Stichting NL Drift Series OPEN DC in de vorm van Dirk-Jan Verhoef en Tim Coronel, die samen met een vaste groep van top vrijwilligers evenementen neerzetten, is een nieuw tijdperk voor het driften in Nederland ingeluid. De ronde in 2013 bij het Kyocera Stadion van ADO Den Haag, was de eerste keer dat een driftevenement georganiseerd werd in combinatie met een voetbaltoernooi (Internationaal Jeugd Voetbaltoernooi). Daarnaast was er een evenement op de Waalkade in Tiel en heeft de NL Drift Series twee eigen ronden op het Circuit Park Zandvoort georganiseerd. De NL Drift Series heeft afgelopen jaar wederom laten zien wat ze kan en wil voor de toekomst. Met demonstraties en promostands op vele locaties en evenementen als de TT Assen en City Racing Rotterdam, maar ook Festivals en Autosportevenementen op Zandvoort, Assen, Ter Apel en Almere, wordt de driftsport steeds bekender en toegankelijker voor autominnend publiek.

Seizoen 2015:
De aankomende weken zijn wij druk bezig met het bevestigen van de laatste data voor het aankomende seizoen. Wij verwachten dan ook de kalender voor 2015 uiterlijk eind januari te kunnen publiceren, diverse data zijn al bekend, dus deze gaan we langzaam bekend maken.

Final Round @ Circuit Park Zandvoort werd mede mogelijk gemaakt door:
Federal Tyres, Rialto Verzekeringen, De Wild Multi Print Solutions en overige sponsoren van NL Drift Series OPEN DC.

Vergeet niet de NL Drift Series App te downloaden en onze Facebook pagina te liken om op de hoogte te blijven van onze events en te sparen voor een gratis drifttaxi rit en leuke prijzen!

Voor meer informatie en uitgebreide uitslagen, kijk op www.nldriftseries.nl.

NL Drift Series OPEN DC wordt gesteund door: Federal Tyres, Rialto Verzekeringen, Eurol Lubricants, De Wild Multi Print Solutions, Nathalie Events, Guerilla Exhausts, Doorenbos Evenementenservice, Clutch Masters, App Tomorrow, EKS Koffie, Orange Chiptuning, Polaroid, Ijssoft Webdesign & Software, Glashandel van ’t Hull, Sikkes & De Bruin vof, Boretti, Optimotor, Fineline Imports, 402 Automotive Events en Centipede Textiel Bedrukking.

Babe-box

Xtra

COLUMNS