Dakar

Succesvolle test in aanloop naar Rallye du Maroc voor Van Loon Racing: "Auto rijdt fantastisch"

Uitgegeven door Johan Vis • 3 oktober 2018 11:27 • Print artikel

Afgelopen weekend hebben Erik van Loon en Harmen Scholtalbers een uitgebreide test gedaan in de Toyota Hilux van het Belgische Overdrive Racing in aanloop naar de Rallye du Maroc. De rally begint aanstaande donderdag met een tien kilometerlange proloog. Van Loon heeft de auto goed afgesteld en wil met een goed gevoel de rally finishen ter voorbereiding op Dakar 2019.

Succesvolle test in aanloop naar Rallye du Maroc voor Van Loon Racing

“We gingen in de auto zitten en het voelde meteen goed,” vertelt Van Loon. “Natuurlijk hebben we de stoelen nog goed moeten zetten en wat meer van die kleine dingen, maar verder hebben we ons compleet kunnen concentreren op de afstelling van de Toyota. De auto rijdt fantastisch, alles ziet er goed uit. De concurrentie is hevig, dus het is lastig om te bepalen waar we staan. Daarom is het belangrijk dat het gevoel goed is en we met vertrouwen naar Zuid-Amerika kunnen.”

Voordat de proloog wordt gereden, moet het team op woensdag nog door de administratieve en technische keuring. “Een formaliteit die vooral erg lang duurt, maar daarna kunnen we wel beginnen!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS