Dakar

Maurik van den Heuvel heeft eerste doelstelling bereikt in Dakar 2018: "Maar kantjeboord"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 12 januari 2018 22:27 • Print artikel

Met de tiende plaats in de zesde etappe heeft het Team DakarSpeed de eerste week van de Dakar Rally goed afgesloten. Op de rustdag in La Paz (vrijdag) heeft Maurik van den Heuvel daarmee zijn eerste doelstelling bereikt: een plaats in de top 10 van het klassement bij de trucks.

Team DakarSpeed Maurik van den Heuvel

In de 313 kilometer lange proef, die de deelnemers vanuit Peru naar Bolivia bracht, waren de onderlinge verschillen tussen de trucks klein. Op de snelle wrc-paden lagen de snelheden daarvoor te hoog. "We hebben veel regen gehad onderweg", vertelt Maurik van den Heuvel bij aankomst in La Paz."Het was een hartstikke glibberige proef, maar we hebben wel stevig door kunnen rijden. Jammer genoeg kwamen we de laatste 40 kilometer in het donker te rijden. Dat kost tijd."

Van den Heuvel moest daardoor 16.31 toegeven op Federico Villagra, die de etappe op zijn naam schreef. Voor het klassement was het precies genoeg om op de tiende plaats de rustdag in te gaan. "Helemaal tevreden ben ik niet. De top 10 was de doelstelling, maar er had iets meer ingezeten, denk ik. Het is maar kantjeboord."

De afgelopen jaren duikelde Van den Heuvel na de rustdag uit de top 10. Dat wil hij dit jaar ten koste van alles voorkomen. "Ik denk dat het verstandig is om niet te veel te willen: op 80, 90 procent rijden, geen fouten maken en zo een paar plaatsen opschuiven. Het zou mooi zijn als dat lukt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS