Dakar

Top tien voor Maurik van den Heuvel ondanks kapotte stuurstang: "Het ging al vroeg mis"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 januari 2018 15:44

Maurik van den Heuvel reed een foutloze vijfde etappe in de Dakar Rally 2018, maar hij moest toch ruim een uur inleveren. Een kapotte spoorstang kostte al vroeg in de 268 kilometer lange etappe veel tijd. "Dat is gewoon jammer. Het was een hartstikke mooie proef."

Dakar 2018

Met de vijftiende tijd kwam de DakarSpeed-truck over de streep, 1.19.51 achter etappewinnaar Eduard Nikolaev. De technische tegenslag kostte de zesde plaats in het klassement, maar Van den Heuvel staat nog wel net in de top 10.

De etappe bestond uit twee delen, gescheiden door een verbindingsroute over de weg. Al in het eerste deel ging het mis. "Op 20 kilometer al. Gelukkig hadden we de goede bouten bij ons en kon Martijn van Rooij de boel snel repareren", legt Van den Heuvel uit. "Toch ben je dan wel drie kwartier tot een uur bezig. Terwijl het juist zo goed ging. De eerste 50 kilometer waren echt moeilijke duinen, maar we gingen er lekker doorheen."Van den Heuvel had eigenlijk niet verwacht dat er nog zoveel duinen in de etappe zouden zitten. Hij koos voor banden die meer geschikt zijn voor routes met meer stenen. Die kwamen echter pas in het laatste deel van de wedstrijd. Daar hebben we volgens mij nog veel goed kunnen maken."

In het tweede deel noteerde Van den Heuvel inderdaad sectietijden die goed waren geweest voor een top 10-klassering. De mannen hadden na de proef een lange verbinding naar het bivak in Arequipa, van rond de 600 kilometer.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS