Dakar

Dakar 2020 komt met diverse regelwijzigingen: nieuw road book, marathonetappes en gratis tanken

Uitgegeven door Bart • 4 juni 2019 07:40 • Print artikel

Ruim een maand na de bekendmaking dat de Dakar Rally verhuist naar Saudi-ArabiŽ heeft rally-directeur David Castera enkele regelwijzigingen gepresenteerd. Hij reisde onder meer af naar Parijs, Warschau en Buenos Aires om met deelnemers te praten over mogelijke verbeteringen. Belangrijkste wijzigingen zijn aanpassingen aan het road book en de introductie van super-marathon etappes.

Gerard de Rooy


"Ik zal nooit vergeten dat deelnemers zich inschrijven om een gruwelijke, legendarische race te rijden en tegelijkertijd veel plezier te hebben", zegt Castera in een persbericht. "De Dakar ervaring gaat om het vinden van de juiste balans. De wens om amateurs op hetzelfde niveau als de professionals te krijgen, heeft ertoe geleid dat de kleurcodes van het road book zijn aangepast. Daardoor zal het makkelijker zijn om etappes voor te bereiden, door bijvoorbeeld gevaarlijke stukken duidelijk te markeren. Maar in sommige etappes zal het road book pas kort voor de start van de etappe uitgereikt worden."

Andere wijzigingen zijn onder meer goedkoper vervoer van materiaal vanuit Zuid-Amerika, om tegemoet te komen aan het continent waar de rally 10 jaar lang gehouden werd. En deelnemers kunnen in het bivak gratis tanken.

"De Dakar Rally 2020 zal ook super marathon etappes bevatten, met een afgesloten gedeelte in het bivak. Motoren en quads zullen hier ook mee te maken krijgen. Zij krijgen slechts 10 minuten om aan hun voertuig te sleutelen en een bandenwissel is daar verboden."Het leukste vaderdag cadeau!!! THE SUBģ Heineken Edition - Met THE SUBģ tap je perfect bier, gewoon simpel thuis.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS