Dakar

De Dakar gaat in 2020 naar de woestijn in Saudi-Arabië: "We beloven nieuwe uitdagingen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 april 2019 16:23 • Print artikel

De 2020-editie van de Dakar-Rally wordt in Saudi-Arabië verreden. Dat heeft de organisator van het evenement bekend gemaakt. Daarmee komt een einde aan de Zuid-Amerikaanse variant van de rally, waar men vanaf 2009 reed. Het afgesloten contract is naar verwachting voor vijf jaar.

Dakar gaat in 2020 naar de woestijn in Saudi-Arabië

“Het is een echt plezier om zo’n race te creëren in een dergelijk monumentale geografie en een mooie race met de meest gewaagde routes”, zei David Castara, die rol van Dakar-rallydirecteur in maart op zich nam. “Er is een grote variëteit om uit te kiezen. Om de sport, de navigatie zichzelf te laten overtreffen, gaat duidelijk uitvergroot worden in deze gebieden die gemaakt zijn voor rally raids.”

Saudi-Arabië is blij met de komst van de rally naar haar land. “Ik heb altijd willen deelnemen in de Dakar en sinds ik die kans had om deze ambitie te vervullen, ben ik nu betrokken bij het realiseren van een nog grotere droom: om de Dakar voor de eerste keer in het Midden-Oosten te hebben”, vertelde prins Khalid Bin Sultan Adbullah Al Faisal, de president van de Motor Federation of Saudi Arabia. “De visie en ondersteuning van zijne koninklijke hoogheid prins Muhammad Bin Salman en het vertrouwen van de President van de Algemene Sport Autoriteit, Abdul Azziz Bin Al Turki Faisal, waren de sleutels die ons toestonden om de rechten te verkrijgen om een evenement van zo’n omvang te organiseren.”

“We beloven nieuwe uitdagingen aan de deelnemers om scenario’s te tekenen in de majestueuze en mysterieuze woestijn van Rub al-Khali. De diversiteit van het terrein en de natuurlijk omgeving van het land gaan leiden tot deelnemers die een unieke ervaring gaan beleven.”

De organisatie ASO gaat op 25 april in Al-Qiddiya, vlakbij de hoofdstad Riyad, verder details onthullen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS