Dakar

Dakar 2020: helaas is de rustdag van vandaag geen relaxdagje voor de monteurs

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 januari 2020 20:10 • Print artikel

De 6e etappe zou van Ha'il naar Riyadh leiden in het zware Dakar schema. Met totaal 830km, waarvan 478km de special bedroeg, zou dit één van de zwaarste ritten van deze jaargang worden. “De rustdag.” Dat moest Michiel Becx gedacht hebben toen hij, zijn mannen en Petronas Team De Rooy Iveco, deze lange etappe afsloten.

Dakar 2020 Becx


Uiteindelijk zouden ze er 6,5 uur over doen om de finish te bereiken. Net als donderdag ging dat gelukkig zonder noemenswaardige calamiteiten of problemen. Maar het mooie, indrukwekkende landschap zou zich niet zonder slag of stoot gewonnen geven. Sommige duinen waren namelijk al zodanig door de voorgangers kapotgereden, dat daardoor de Iveco Trakker tot tweemaal toe niet tegen de steile duinen omhoog kon rijden. Maar door vol te houden en te improviseren lukte het uiteindelijk toch om ze te overwinnen.

Michiel Becx (driver), Edwin Kuijpers (navigator) en Bernard der Kinderen (engineer) wisten hun truck mooi op tijd en voor het donker met de 19e tijd over de eindstreep te rijden, waarbij ze toch nog zo’n 100 deelnemers achter zich hadden gelaten. Een groot aantal van de ingehaalde auto’s en trucks moest het laatste stuk van de etappe in het donker rijden. Uit hun verhalen bleek dat dat geen sinecure was zodat “team Becx Verhuur” een nog beter gevoel bij zijn prestatie van vandaag kreeg.

Dakar 2020 Becx


Helaas is de rustdag van vandaag geen relaxdagje voor de monteurs Sven, Patrick en Bernard want die gaan de Iveco Trakker prepareren voor de zware tweede week. Andery Karginov won de etappe voor Anton Shibalov. Siarhei Viazovich had de derde tijd in handen. Janus van Kasteren was de snelste Nederlander op P4.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS