Dakar

“Eindelijk een etappe zonder trammelant! Op weg naar het bivak hebben we nog ff een pizzaatje gehaald. Heerlijk!”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 januari 2020 09:01 • Print artikel

De trucks van het Petronas Team De Rooy Iveco, waaronder dus ook die van Michiel Becx, gingen in de vijfde etappe van de Dakar verder Saoedi-Arabië in. Het bleek een landschap met mooie open valleien en veel duinen, soms met “afstapjes” van wel 100 meter. Maar veel duinen betekent ook moeilijker navigeren. Daardoor was de rol van navigator Edwin Kuijpers nog belangrijker dan normaal. Hij zou de bemanning totaal niet teleurstellen.

Michiel Becx

Michiel, Edwin en Bernard (monteur) konden lekker vroeg vanaf de 66e positie vertrekken en zouden de hele rit heerlijk vrijuit en zonder al te veel risico door het zand racen. Vick Versteijnen, die achter Michiel gestart was, haalde de Iveco Trakker van Michiel 125 km voor de finish in. Dat was te verwachten, want die van Vick is veel lichter van gewicht.

Vandaag waren er dus eens geen lekke banden of andere calamiteiten. De Iveco Trakker blijft sowieso goed overeind in het veld. Michiel is dan ook erg tevreden over de prestaties van zijn truck en zei daarover het volgende: “Een knoest van een auto is het. Als je daar gas mee geeft... dat ding doet het gewoon altijd. Hij is altijd wakker!”

De laatste 200 kilometer bestond alleen maar uit zand en duinen waar geen einde aan leek te komen. Maar toen ze die getrotseerd hadden, passeerden ze keurig als 20e de finish. De equipe van Michiel is nu op een 17e plaats in de truck-rangschikking terug te vinden.

Na afloop gaf Michiel nog een kernachtige samenvatting van de dag: “Eindelijk een etappe zonder trammelant. Op weg naar het bivak hebben we nog ff een pizzaatje gehaald. Heerlijk!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS