Dakar

Daar komen de Russen! Van Kasteren beste Nederlander, Gerard de Rooy verliest opnieuw + UITSLAG

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 10 januari 2019 21:31 • Print artikel

De vierde etappe van de Dakar Rally 2019 bij de trucks kwam op het conto van Andrey Karginov. De rit van Arequipa naar Tacna was er niet een die zonder slag of stoot ging, maar toch reed de Rus goed om de hele proef in een tijd van 4 uur 9 minuten en 9 seconden te slechten. Als tweede kwam verrassend Martin Macik over de finish en de derde snelste tijd schreef Airat Mardeev op zijn naam. Janus van Kasteren, Gert Huzink en Maurik van den Heuvel reden zich knap bij de beste tien.

Dakar 2019 Janus van Kasteren


Gerard de Rooy was vastbesloten met zijn equipe de verloren tijd van gisteren goed te maken zeker nadat zijn rivaal Eduard Nikolaev bij de start veel tijd verloor. Ton van Genugten had ook geen joviale start met zijn Iveco. Andrey Karginov de winnaar van gisteren had wel een goede start en stoomde lekker door. De achterstand van De Rooy op hem bij het vierde meetpunt lag toen op 48 minuten, Janus van Kasteren zat op dat moment maar twee minuten achter de Brabander.

De strijd in de top 10 was spannend en er werd flink stuivertje gewisseld gedurende de rit. Karginov kwam als verwacht als eerste over de finish. In de slotfase klom Van Kasteren verder naar voren en sloot de dag af op P7 als beste Nederlander. Gert Huzink (P9) en Maurik van den Heuvel (P10) hielden Gerard de Rooy buiten de toptien. De kopman van het Petronas Dakar Team De Rooy verloor met zijn Iveco meer dan een half uur op de winnende Kamaz.

Uitslag vierde etappe Dakar 2019 vrachtauto's:
1.  Andrey Karginov
2. Martin Macik
3. Airat Mardeev
4. Siarhei Viazovich
5. Eduard Nikolaev
6. Dmitry Sotnikov
7. Janus van Kasteren
8. Ales Loprais
9. Gert Huzink
10. Maurik van den Heuvel
11. Gerard de Rooy


Morgen staat de route van Tacna naar Arequipa op het programma in een liaison van 197 km en een special voor 517 km. Leuk detail is dat spektakel aanvangt met een massastart.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS