Karting • Chrono

Trotse Bruno Mulders gehuldigd voor vicekampioenschappen; debuut bij Rotax Max Junioren in 2020!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 december 2019 21:00 • Print artikel

VENRAY – Voor Bruno Mulders gaat alles snel: zijn sport is snel, zijn ontwikkeling is snel en daar passen klinkende prestaties bij. Dit jaar debuteerde hij in de Rotax Max Minimax-klasse en deed hij direct mee om de zege. Zaterdag werd de elfjarige karter uit Bosch en Duin in Venray gehuldigd voor zijn vicekampioenschap in het NK en de Dutch Rotax Max Challenge en zijn tweede plaats bij de rookies. Eerder werd hij al gehuldigd voor zijn winst van de BeNefit League.

Bruno Mulders gehuldigd voor vicekampioenschappen; debuut bij Junioren in 2020!

Met drie forse bekers stapte Bruno van het podium, trots en tevreden. Opnieuw een tastbaar bewijs van het succesvolle verloop van zijn kartloopbaan. “Ja, ik ben heel blij met het seizoen”, zei de rijder van topteam CRG Holland na de huldiging. “Ik heb wel een paar keer pech gehad, dat ik van de baan werd gereden terwijl ik op één lag in de laatste ronde bijvoorbeeld, en ik had gehoopt eerste te worden. Het gat met de kampioen was heel klein. Maar dit zijn toch mooie resultaten.”

Bruno had genoten van het hogere niveau. En hij had er vooral veel van geleerd. “Een Minimax-kart gaat een stuk sneller, dat is moeilijker. Hij gaat ook in de regen veel harder.” Veel moeite om de kart onder de knie te krijgen heeft het talent uit Utrecht nooit gehad. “Dennis de Bruin (teammanager, red.) heeft me heel veel geleerd. Zoals heel netjes rijden.”

Toen hem werd gevraagd naar zijn beste raceweekeinde van het seizoen moest Bruno even nadenken. “Ik denk de tweede wedstrijd van het NK in Berghem”, antwoordde hij even later. Hij werd er tweede in de prefinale en hij won er de finale. “En één heat was in de regen, de andere heat was op een droge baan. Dat maakte het een lastig weekend. Om dan te winnen, voelt heel goed. Ik ben altijd wel goed in Berghem. Ik vind het een leuk en fijn circuit met fijne bochten.”

Na één seizoen Parolin Rocky, één seizoen Rotax Max Micromax en één seizoen Rotax Max Minimax gaat Bruno komend seizoen opnieuw een klasse hogerop. Dan zal hij één van de jongste rijders zijn in de Rotax Max Junioren-klasse. Om zoveel mogelijk te leren, wacht hem opnieuw een druk seizoen. Zo zal hij opnieuw het Nederlands kampioenschap rijden, maar ook het BNL-kampioenschap en waarschijnlijk enkele losse races in het Europees kampioenschap.

Bruno Mulders met nummer 77 aan kop

Hoe dan ook, als het seizoen eenmaal begint, zal hij goed voorbereid aan de start verschijnen. Want Bruno heeft inmiddels al de nodige ervaring opgedaan in de nieuwe kart. Die is een stuk groter dan zijn Minimax-kart en een stuk sneller bovendien. “Ik vind het rijden in een Junior-kart veel leuker omdat hij veel sneller gaat. Ook hebben we in deze klasse betere banden waardoor je harder door de bochten kunt. Die hogere bochtensnelheid maakt het veel zwaarder en dat maakt het weer moeilijk.”

Rustig aan doen is er voor Bruno sowieso niet bij, ook niet in een rookiejaar, dus zijn ambities voor 2020 zijn groot. Ook komend seizoen hoopt hij op het podium te eindigen in het Nederlands kampioenschap. En het liefst wordt hij natuurlijk kampioen. “Ik moet nog steeds veel trainen om vooraan te rijden, het wordt zwaar, maar ik denk dat het moet lukken. We gaan er vol voor!”

Bruno Mulders wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door HTG, Nemaco, Holdinga Matthijssen Kraak Notarissen, UNN Personeel en Liverbird.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS