Karting • Chrono

Sjors Peters toont zich snelle leerling: winst in pre-finale en podium in superspannende finale

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 maart 2018 18:18 • Print artikel

BERGHEM - Dat noem je nog eens lekker debuteren in je eerste seizoen in de tweetakt-karts: derde worden tijdens de tweede Winter Cup-wedstrijd! Karter Sjors Peters kan dan ook met een goed gevoel beginnen aan het Nederlands kampioenschap dat over een kleine twee weken in Genk van start gaat. De elfjarige inwoner van Den Dolder liet zondag in Berghem in de Micromax-klasse zien een rijder te zijn om rekening mee te houden.

Sjors Peters wint bokaal

"Ik ben hier blij mee", zei Sjors met een grijns op zijn gezicht, kort nadat hij over de finish was gekomen van een thriller van een finale. Hij was daarin één van de smaakmakers. Een drietal talentjes vocht ronden lang om de zege. Het was continue stuivertje wisselen. Binnen een zucht kwam het supertrio over de finishlijn gedenderd. "Het was een heel goede wedstrijd. Niet alleen omdat ik derde ben geworden, maar ook omdat mijn vriend Bruno eerste is geworden en hij zit bij mij in het team!"

Zo toonde hij zich op de Brabantse baan meteen een sportief rijder, tegelijkertijd wist de rijder van Hugo Motorsports dat hij zich kan meten met zijn vriend. Al was het maar omdat hij eerder op de dag de prefinale had gewonnen. En dat is knap, want Sjors reed vorig jaar nog in een viertaktkart in de Rocky Parolin-klasse. De omschakeling naar het hoogste niveau in Nederland heeft het karttalent uit Den Dolder blijkbaar weinig moeite gekost.

"Tweetakt is wel veel sneller, echt niet normaal", wist Sjors. "Maar ik vind het veel fijner om te rijden, veel leuker. En ik moest eigenlijk ook wel overstappen, want ik werd te groot voor de Parolin Rocky." De snelle Utrechter toont zich een snelle leerling, want 2018 is pas zijn tweede volledige jaar als wedstrijdkarter. Het kan dus hard gaan, want nog niet eens zo heel lang geleden, in 2016, kocht zijn vader zijn eerste kart voor hem. Sjors toonde zich meteen talentvol. "Ik ben toen lessen gaan volgen op Kart Centrum Lelystad. Aan het eind van een les hadden we altijd een wedstrijdje en dan werd ik altijd eerste."

Sjors Peters van pole positie nummer 25

Dat Sjors is gaan karten, lag voor de hand. Zijn vader Eduard was vroeger autocoureur, reed in de Renault Clio Cup en de Renault Megane Cup. Hij reed ook een seizoen in de Ascona Cup. Sterker nog, zijn vader gaf vroeger les op de Dutch Racing School in Zandvoort. Je kunt dus stellen dat het racen in de familie zit. "Mijn vader nam me een keer mee naar de kartbaan toen we op vakantie waren in Frankrijk", herinnerde Sjors zich. "Ik vond het helemaal fantastisch. De snelheid, de bochten, het gevoel dat je krijgt."

Nu is het hek van de dam: Sjors doet niets liever dan karten. Hij is ambitieus en hij weet precies wat hij wil. "Ik wil zo goed mogelijk leren rijden en proberen de autosport te halen. Het liefst wil ik naar de formule-auto's. En als dat niet lukt, wil ik graag in de DTM rijden. Dat vind ik een mooie klasse." Wat het komende seizoen betreft: hij wil vooral leren. Een exacte plaats waarop hij hoopt te eindigen, heeft hij niet. "Maar ik wil sowieso in de top vijf komen!"

Sjors Peters wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Peters Equipment, Hoffland Metaalhandel en BS Forklifts.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS