Karting • Chrono

Paauwer Kart Racing drukt stempel in koningsklasse: zege Martijn van Leeuwen, doorbraak Robin Glerum

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 maart 2018 00:02 • Print artikel

GENK - Dat Paauwer Kart Racing een topteam in het karten is, was al bekend. Dat rijders Martijn van Leeuwen en Robin Glerum tijdens de eerste ronde van het NK dan respectievelijk eerste en derde werden in de koningsklasse KZ2, was daar een fraaie bevestiging van. Teameigenaar Jaco Paauwe was dan ook zo trots als een pauw dat hij het met de Birel ART-karts en zijn rijders uitstekend voor elkaar heeft.

Pauwer Racing erg succesvol op NK in de KZ 125cc schakelkart

“Ik vind het geweldig, twee rijders op het podium”, zei Jaco trots. “Ik was op zoek naar jongens die mijn merk daar neerzetten waar het voor ons gevoel hoort te staan. We hebben laten zien dat het merk en ons team de knowhow heeft om te kunnen winnen. Als kartliefhebber wil je niveau zien, dan geniet je.”

Uiteraard was ook Martijn van Leeuwen een tevreden man. “Ik heb laten zien dat ik nog steeds snel ben”, zei hij. Want eigenlijk was hij gestopt met karten. Hij zou zich dit seizoen volledig op autosport richten; hij racet in een BMW M3 GTR. De negentienjarige Eindhovenaar had dan ook al zes maanden niet meer in een kart gezeten toen Jaco hem benaderde met de vraag of hij niet voor hem wilde racen. “Ik had nog ruimte in mijn programma. En ik miste het karten. Het is heel intensief, in auto’s is dat wat minder. Racen in auto’s is ook minder zwaar.”

Bovendien wist Martijn, die jarenlang op hoog niveau in het buitenland heeft gereden, dat hij in het NK serieuze tegenstand kreeg van voormalig wereldkampioen en regerend Nederlands kampioen Joey Hanssen. “Ik ben blij dat hij erbij is. Hij heeft ook heel veel internationaal gereden. Hij is een heel goede rijder en hij is altijd snel als hij snel moet zijn. Dan weet je voor jezelf ook waar je moet staan. Ik hoop dat elke wedstrijd gaat zoals vandaag. Ik moest er echt voor werken om de eerste positie te pakken. Mooi dat dat is gelukt.”

Martijn van Leeuwen

Martijn is blij dat hij de keuze gemaakt heeft om toch weer te gaan karten. “Ik had jarenlang dertig weken per jaar gekart en er heel veel voor gelaten. Ik wilde me meer focussen op mijn studie en mijn sociale leven. Maar het NK is alleen in het weekend en ik hoef er niet meer lang voor naar het buitenland. Dat kan ik er prima bij hebben. Wel hoop ik ook nog het WK hier in Genk te kunnen rijden.”

Behalve Martijn leverde ook Robin Glerum een puike prestatie op de Belgische piste. Want pas zestien jaar oud werd de rijder uit Wemeldinge derde in de zeer sterk bezette koningsklasse. Hij is nota bene één van de jongste rijders. Dat hij er dan in slaagt op het podium te eindigen, zegt veel over zijn potentie. “Natuurlijk ben ik hier heel blij mee. Ik had van tevoren eerlijk gezegd niet verwacht dat ik het podium zou halen”, zei hij met een lach. “Maar tijdens de trainingen ging het al heel goed, dus toen wist ik dat het moest kunnen.”

Het heeft zijn vertrouwen voor de rest van het seizoen goed gedaan. Hij hoopt nu in de top drie van het kampioenschap te kunnen eindigen. Want dat hij snel is, bewees hij met name in de finale. Daarin had hij weliswaar een mindere start - na de eerste bocht lag hij op de achtste plek - maar Robin liet daarna zien uitstekend te kunnen inhalen. Hij passeerde de ene na de andere rijder. “Dat geeft natuurlijk wel een kick. Nu eerst maar proberen in het NK zo goed mogelijk te presteren. Bij Paauwer Kart Racing zit ik in ieder geval goed. Dat heb ik nu wel laten zien!”

Martijn van Leeuwen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Bluekens, Birel Art en Paauwer Kart Racing.

Robin Glerum wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Auto- en Campertechniek Glerum en Paauwer Kart Racing.

Wil je meer weten over de Birel ART-karts. Ga dan volgas naar de website van Paauwer Racing.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS