Karting • Chrono

Kuijer Racing heeft verdere professionalisering doorgevoerd; nog plek voor rijders

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 maart 2018 02:03 • Print artikel

BREUKELEN – Kuijer Racing heeft zich binnen een jaar in rap tempo ontwikkeld tot één van de Nederlandse topteams in het karten. Voor het aanstaande seizoen is een verdere professionalisering doorgevoerd waarvan de rijders moeten gaan profiteren. Teameigenaar Kees Kuijer en zijn rechterhand Richard Overbeek blikken vol verwachting vooruit op een nieuw topjaar voor de equipe uit Breukelen.

Kuijer Racing Kees kuijer

De professionele aanpak van Kuijer Racing werd al in het eerste jaar beloond. Met Tom van der Zwet pakte het team prompt de derde plaats bij de Senioren in de eindstand van het Nederlands kampioenschap Rotax Max. Verder liet Anthonie Overbeek een snelle ontwikkeling zien die tijdens de laatste ronde van het NK in Genk werd beloond met de titel ‘driver of theday’, Milo Ligtelijn slaagde erin op dezelfde baan in de top drie te eindigen in de IAME X30.

Om de rijders in 2018 nog beter te kunnen bedienen is de rolverdeling binnen het team veranderd. Kees heeft als teammanager nugeen vaste rijder meer. “Mensen kiezen voor een team, voor Kuijer Racing, en willen dan ook door mij begeleid kunnen worden”, legt hij uit. “Ik ga er dus voor iedereen zijn. Ik overleg met de monteurs en bemoei me met de rijders.” Richard gaat zich voornamelijk bezighouden met de materialen en de data. “Verder zal ik op andere vlakken bijspringen als dat nodig is”, zegt hij.

Ook in 2018 heeft Kuijer Racing rijders in zowel de Rotax Max- als de IAME X30-kampioenschappen. Voor de Rotax is er nog ruimte voor één rijder, voor de X30 zijn nog twee plaatsen beschikbaar. Het team Rotax-rijders bestaat op dit moment uit Anthonie Overbeek, Tom van der Zwet, Britt van Oostrom, Kevin Holtslag en Axel Goes. Zij doen allen mee in de Rotax Max seniorenklasse. “We willen ons specialiseren in deze klasse zodat we de rijders optimaal kunnen helpen”, aldus Kees. Verder bestaat de selectie van X30-rijdersmomenteel uit Larissa Tabak (Senioren), Milo Ligtelijn (Senioren) en Esmee Kosterman (Cadetten).

Dankzij de grootte van het team - niet te klein en zeker ook niet te groot - heeft de Utrechtse equipe uitstekende trainingsmogelijkheden. Kees: “We kunnen zo heel goed simuleren wat er in races gebeurt. En door de gescheiden rolverdeling tussen Richard en mij kunnen we ervoor zorgen dat iedereen met nog meer focus aan de trainingen begint.”

Voor die trainingen heeft Kuijer Racing met Kees’ zoon Christian een extra troef in handen. De negentienjarige voormalige karter (veelvoudig Nederlands kampioen) houdt zich bezig met het trainen van de rijders op de baan. Richard: “Op de baan is Christian een soort haas voor de rijders. Hij daagt ze uit, doet wedstrijdsimulaties met ze. We hebben dat al een aantal keer gedaan en dat werpt duidelijk zijn vruchten af. De rijders worden vrijer in hun rijden. Als ze ervaren dat ze meer kunnen dan ze in eerste instantie dachten, gaan ze dat ook doen.”

Kees en Richard kijken vol verwachting uit naar het komend seizoen. “Het eerste jaar is heel goed bevallen”, zegt Kees. “Het was zwaar, we waren vaak ’s nachts nog aan het werk, maar de resultaten waren ernaar. Nu we een betere rolverdeling hebben, verlopen veel zaken net wat soepeler. We hebben ook uitstekende voorraden voor wat het materiaal betreft en dat werkt heel prettig. Daardoor kunnen we ons nog beter focussen op de rijders beter maken en het racen zelf. Zo maken we weer een stap hogerop.”

Rijders die geïnteresseerd zijn naar de mogelijkheden bij Kuijer Racing kunnen contact opnemen via 06-14442795. Of neem een kijkje op facebook.com/kuijerracing

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS