Karting • GK4 Kartseries

Milo Ligtelijn sluit seizoen positief af. "Ik ga proberen deze stijgende lijn voort te zetten"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 november 2017 14:14 • Print artikel

GENK, België - Milo Ligtelijn kende bij de slotrace van het GK-kampioenschap in Genk zijn beste racedag sinds tijden. Met een vijfde, eerste en tweede plaats eindigde de 16-jarige karter uit Diemen op de tweede plaats in de rangschikking van de X30 Senioren-klasse. Na een mindere fase in zijn kartcarrière is Ligtelijn bij Kuijer Racing weer opgebloeid. "Dat laatste weekend was heel positief", blikte Milo terug. "Het veld lag dicht bij elkaar en ik heb hele mooie duels uitgevochten."

podium Milo Ligtelijn

Ligtelijn noteerde in de laatste race van de dag de snelste rondetijd van het veld. "In deze kart is er heel veel mogelijk. Hier op het circuit in Genk zijn ook veel punten om in te halen. In de kwalificatie werd ik nog negende, maar de raceresultaten waren met een vijfde, eerste en tweede plaats uitstekend", aldus de coureur die met de tweede plaats op het podium achter Rowan Grinwis, zijn kartseizoen goed afsloot.

Ligtelijn genoot zelf van zijn opmars in de tweede race. "Direct in de eerste bocht had ik al twee man ingehaald. Daarna ging ik Joey van Splunteren voorbij en had ik nog een gat van twee seconden te dichten naar de nummer één. In het laatste rondje had ik de aansluiting en in de laatste bocht had ik een betere exit waardoor ik won. In de regen moet je veel durven en slim zijn. Dat is gelukt."

Milo Ligtelijn Start

Na zijn overstap naar Kuijer Racing een aantal maanden geleden was het voor Ligtelijn in eerste instantie flink wennen. "Bij de KNAF Cup in Emmen ging het nog niet zo goed, maar bij het WK X30 in Le Mans ging het al beter. Vlak voor de race had ik in Genk getraind en dat heeft zijn vruchten afgeworpen." Ligtelijn nam door zijn tweede plaats in de X30-klasse en het overall-klassement twee bekers mee naar huis.

Ligtelijn verwacht het positieve gevoel vast te houden en mee te nemen naar volgend jaar. "Ik ga proberen deze stijgende lijn voort te zetten. Dat gaat me lukken. Ik kijk liever niet al te ver vooruit. Ik wil niet te veel dromen. Lekker racen, vooraan meestrijden en alles finishen."

Ligtelijn blijft komend seizoen in de X30-klasse actief. "Ik weet nog niet precies in welk kampioenschap dat zal zijn. Je moet denken aan de GK4, het WK in Le Mans en de KNAF Cup."


Milo Ligtelijn wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: AVT Makelaars Diemen, Adinf adviesburo, Eljes Infra en Retrofit verlichting.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS